Königsberger TSV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Königsberger TSV
Königsberger TSV
Naam Königsberger TSV
Opgericht 1922
Opgeheven 1945
Stadion Walter Simon Platz
Yorckschule
Competitie Gauliga Ostpreußen
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Königsberger TSV was een Duitse voetbalclub uit de Oost-Pruisische hoofdstad Koningsbergen (Königsberg), dat tegenwoordig het Russische Kaliningrad is.

Geschiedenis[bewerken]

De club werd in 1922 opgericht. De club speelde in de schaduw van grote stadsrivalen VfB Königsberg en SV Prussia-Samland Königsberg.

In 1936 promoveerde de club naar de Gauliga Ostpreußen, die uitgebreid werd naar 28 clubs. KTSV speelde in het district Königsberg met en werd twee keer op rij zesde. In 1937/38 werd de vijfde plaats behaald, maar omdat de Gauliga van vier reeksen naar één reeks met tien clubs ging degradeerde de club.

Door de Tweede Wereldoorlog verdwenen enkele clubs en werden andere clubs overgeheveld naar de Gauliga Danzig-Westpreußen, waardoor de concurrentie minder werd. In 1942 promoveerde de club weer en werd vierde achter de VfB, Prussia-Samland en Reichsbahn SG Königsberg. In het laatste seizoen van de Gauliga werd de club zevende en laatste.

Na de oorlog moest Duitsland de provincie Oost-Pruisen afstaan en werd deze verdeeld onder Polen en de Sovjet-Unie. De Duitsers werden verdreven en alle Duitse voetbalclubs werden ontbonden.

Externe link[bewerken]