KNDSB afdeling Voetbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De KNDSB afdeling Voetbal is een sportafdeling van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB) met sporttakken KNDSB veldvoetbal en KNDSB zaalvoetbal als een portefeuille. De KNDSB afdeling Voetbal organiseert landelijke competities en bekertoernooien voor dove en slechthorende voetballers en coördineert de Nederlandse Doven Zaalvoetbalteams en Nederlands Doven Elftal (NDE)

KNDSB Zaalvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

Met deze sporttak organiseert de KNDSB afdeling Voetbal vanaf 1974 elk seizoenen voor dove sportverenigingen een KNDSB Zaalvoetbalcompetitie, vanaf 1986 een bekertoernooi, genaamd; Pieter Schiltmans Cup en vanaf 2015 een KNDSB Super Cup Zaalvoetbal. Ook neemt de afdeling de Nederlandse Doven Zaalvoetbalteams onder zijn hoede.

KNDSB Veldvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

De KNDSB afdeling Voetbal organiseert een KNDSB veldvoetbalcompetitie en bekertoernooi, Herman Grudelbach Cup voor dove sportverenigingen. Daarnaast bewaakt ze ook de gang van de zaken rondom de Nederlands Doven Elftal (NDE)

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De KNDSB afdeling Voetbal heeft een eigen afdelingsbestuur, ze zijn samengesteld door een aangesloten dove sportverenigingen tijdens de afdelingsvergaderingen. Er wordt tweemaal per jaar een afdelingsvergaderingen gehouden. De aangesloten dove sportverenigingen zijn:

Het afdelingsbestuur is bevoegd voor de aanstellingen van de bondscoaches voor de nationale teams.