KRO De Wandeling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Wandeling
Genre Interviewprogramma
Speelduur 25 minuten
Presentatie Sander de Kramer
Hella van der Wijst (o.a.)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 1999
Netwerk of omroep KRO (1999-2015)
KRO-NCRV (2015-heden)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Wandeling is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door de omroep KRO-NCRV (voorheen KRO) op zaterdagavond vanaf 18.05 uur op NPO 2. Het programma wordt gepresenteerd door Sander de Kramer die het gesprek aangaat met bekende en onbekende Nederlanders met een opmerkelijk verhaal. De gesprekken vinden plaats tijdens een wandeling.

Achtergrond[bewerken]

In december 2002 organiseerde KRO De Wandeling samen met Pax Christi vier adventstochten in wekelijkse etappes naar Den Bosch, met duizenden deelnemers. Ze waren bedoeld als vredestochten in reactie op het klimaat van onverdraagzaamheid in Nederland na 9/11. De foto toont de start van de tocht in 2002.

In 2002, 2003, 2004 en 2005 werden er door KRO De Wandeling samen met Pax Christi Nederland in de advent ook zogenaamde Adventstochten georganiseerd die in 2002 een reactie waren op het onverdraagzame klimaat dat na 9/11 in Nederland was ontstaan. Duizenden leden van de KRO en Pax Christi namen deel. In 2005 trok de tocht door Den Haag en liep tussen een kerk en een moskee. Ook veel moslims namen toen deel. In 2015 wordt het programma gepresenteerd door Arie Boomsma en Sander de Kramer.

Seizoenen[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie voor een overzicht van gasten de Lijst van seizoenen van KRO De Wandeling.

Externe link[bewerken]