Kaiser-Franz-Josefs-Höhe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Uitzicht op de Pasterze en de Großglockner

De Kaiser-Franz-Josefs-Höhe is een panoramisch uitzichtpunt. Het ligt op 2369 meter en is daarmee het op een na hoogste punt van de Großglockner Hochalpenstraße, die over de Großglocknerpas voert. Het punt ligt in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Jaarlijks komen hier bijna een miljoen bezoekers.

Geschiedenis[bewerken]

Het uitzichtpunt heeft zijn naam gekregen toen keizer Frans Jozef en Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije ("Sisi") een bezoek brachten aan het uitzichtpunt in 1856. De vorst wilde graag de Pasterze zien en liep met zijn gevolg vier uur lang vanuit Heiligenblut om het punt te bereiken.

Bezoekerscentrum[bewerken]

Als onderbreking van de rit over de Hochalpenstraße is hier de mogelijkheid om even uit te rusten en genieten van het uitzicht. Op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe bevindt zich een kleine supermarkt, een café, toiletten, een grote parkeergarage en een museum.

Uitzicht[bewerken]

De Pasterzegletsjer is vanaf de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe zeer goed te zien. Het meest in het oog springend is de Großglockner die zich recht tegenover het punt bevindt.

Wandeling[bewerken]

Vanuit de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe zijn een aantal wandelingen uitgestippeld, waarbij er eentje naar de gletsjer leidt. Het eerste stuk van deze wandeling kan echter ook met de kabeltrein van de GrossGlockner Gletscherbahn worden afgelegd (tegen betaling). Eenmaal beneden is er de mogelijkheid om op de gletsjer te wandelen.

Externe links[bewerken]