Kanat Akhmetov

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kanat Akhmetov (1957) is een hedendaags Kazachs componist, muziekpedagoog, dirigent en trombonist.

Levensloop[bewerken]

Hij heeft trombone en compositie aan het Moskou Conservatorium P. I. Tsjaikovski (Russisch: Московская Государственная Консерватория им. П.И.Чайковского) in Moskou gestudeerd. Verder studeerde hij orkestdirectie aan het Kazachskaja nacionalnaja konservatorija im. Kurmangazy (Staatsconservatorium) in Alma-Ata).

Akhmetov is tegenwoordig artistiek leider en chef-dirigent van het Staatsharmonieorkest van Kazachstan, het Karaganda Symfonieorkest en dirigent van de orkesten van het Moskou Conservatorium P. I. Tsjaikovski (Russisch: Московская Государственная Консерватория им. П.И.Чайковского) te Moskou. Hij is professor voor orkestdirectie aan het Kazachskaja nacionalnaja konservatorija im. Kurmangazy (Staatsconservatorium) in Alma-Ata.

Akhmetov verzorgde met zijn harmonieorkest optredens bij internationale festivals (Rusland, Frankrijk, Spanje, Taiwan, USA) en is intussen een veelgevraagd dirigent in Rusland, Kirgizië, Oekraïne, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Spanje en de Verenigde Staten, waar hij masterclasses geeft. Sinds 1992 is hij lid van de International Trombone Association (ITA).

Akhmetov werd met de eremedaille voor de kunsten van Kazachstan onderscheiden.

Composities[bewerken]

Werken voor harmonieorkest:

  • Winds of Kazakhstan
  • Heimweh, mars