Kees Wessels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kees Wessels
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Land Nederland
Beroep journalist, schrijver
Portaal  Portaalicoon   Media

Kees Wessels is een Nederlandse journalist en schrijver.

Wessels studeerde van 1990 tot 1994 Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Na zijn opleiding werkte Wessels als redacteur bij NRC Handelsblad en Het Parool. Als onderzoeksjournalist werkte hij vanaf 1996 bij het Algemeen Dagblad. Daar was hij als bedenker en projectmanager verantwoordelijke voor de AD Misdaadmeter en de AD Ziekenhuis Top 100. Na veertien jaar dagbladjournalistiek werkt Wessels sinds 2009 als communicatie- en adviesadviseur in de sector Zorg en welzijn.

Erkenning[bewerken | brontekst bewerken]

Reeds in 2005 was hij voor zijn artikelen over de kwaliteit van alle Nederlandse Ziekenhuizen (AD Ziekenhuis Top 100) genomineerd voor De Tegel. Voor de serie artikelen over operaties bij borstkanker, die hij schreef met Ronald van Geenen, werden zij in 2008 onderscheiden met De Tegel in de categorie 'Nieuws - Print'.[1] In de serie werd aangetoond dat er een enorm groot verschil is tussen ziekenhuizen in de effectiviteit en efficiëntie in het opereren van vrouwen met borstkanker.[2]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2003 verscheen bij uitgeverij L.J. Veen zijn eerste boek ‘Verkeerd Spoor’, over de crisis bij de NS over het zogenoemde ‘rondje om de kerk’. Sinds 2015 verschenen van zijn uitgeverij De Argumentenfabriek een boekenserie over stelsel, wetgeving en bekostiging van de Nederlandse gezondheidszorg.

Prijs[bewerken | brontekst bewerken]