Kicken voor je kiezen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kicken voor je kiezen was een populair radioprogramma (~800.000 luisteraars) op 3FM dat liep tussen 1998 en 2001, 4 nachten per week (maandag tot en met donderdag) tussen 01:00 en 04:00. Kicken voor je kiezen (KvjK) is bedacht en werd gepresenteerd door Patrick Kicken en bijgestaan door sidekicks / producers Sander van Minnen (Sander met hoofdletter S) (tussen 1998 en medio 2000) en Bart Dubbelt (Bart met hoofdletter B) (medio 2000 tot eind 2001).

Format en naam[bewerken]

Kicken voor je kiezen had een uniek eigentijds los format met als hoofddoel om de luisteraar net een lach door de nacht heen te helpen.

Enkele onderdelen van Kicken voor je kiezen waren onder meer Kicken in de kribbe, de dip van half vier, Nico uit Maastricht en de livechat waarmee het programma als een van de eerste in Nederland de luisteraars interactief bij het programma betrok.

"Kicken voor je kiezen" heeft een dubbele betekenis, enerzijds geeft het aan dat de luisteraar (als in een programma jingle is te horen) "4 uur lang Kicken voor je kiezen" heeft, en anderzijds, zoals een andere jingle aangeeft: "Als je het echt niet meer weet laat dan Kicken voor je kiezen".

Uitzendlocaties[bewerken]

Het programma werd van 1998 tot aan eind 1999 uitgezonden vanuit de grote 3FM "DJ1" studio in het voormalige NOB Audiocentrum aan de Sumatralaan op het Hilversumse Mediapark. Daarna verhuisde Kicken voor je kiezen naar een nieuwe studio aan de achterzijde van hetzelfde complex. Er zijn ook (kerst) uitzendingen geweest vanuit de tuin en het parkeerterrein van het Mediacentrum (waar later de beruchte moord op Pim Fortuyn heeft plaatsgevonden), vanuit de TROS studio en vanaf locaties in het land waaronder een discotheek, bij Patrick Kicken thuis en zelfs vanuit zijn auto.

Vervolg[bewerken]

Eind 2001, na een nieuwe zendtijd verdeling ging Kicken voor je kiezen over in het programma Altijd de eerste (onder VARA zendtijd) dat stopte op het moment dat Patrick in 2004 de overstap maakte naar Radio Veronica. Daar maakte hij in 2004 ook nog korte tijd een nachtprogramma onder de naam Kicken voor je kiezen, dat werd uitgezonden tussen 4 en 6 uur in het weekend.