KunstRAI

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De KunstRAI is een jaarlijks terugkerende beurs voor moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam. In 2006 werd de naam veranderd in 'Art Amsterdam'. Sinds 2012 wordt het kunstevenement weer gehouden onder de oorspronkelijke naam.

De beurs wordt elk jaar gehouden in het beurscomplex Amsterdam RAI en biedt een breed aanbod van zowel binnen- als buitenlandse galeries met gerenommeerde en beginnende kunstenaars en verschillende programma’s voor verzamelaars. In 2013 vond de beurs plaats van 15 tot en met 20 mei. Er wordt aan deze kunstbeurs deelgenomen door galeries, kunsthandels, Nederlandse kunsttijdschriften en enkele kunstenaarsinitiatieven. Soms wordt in het centrale gedeelte van de hal een thematentoonstelling ingericht door een speciaal daarvoor aangestelde curator.

De voormalige centrale tentoonstelling werd in 2010 vervangen door No Holds Barred. Plannen op kunstgebied konden binnen een bepekte ruimte van 25 m2 worden gepresenteerd.

27ste editie[bewerken]

In 2011 vond de 27e editie van het evenement plaats. 136 galeries presenteerden zich op Art Amsterdam. De 27ste editie was de meest internationale ooit. Er namen 45 buitenlandse galeries deel. Naast de top van de Nederlandse galeriewereld was er een internationaal aanbod met galeries uit onder meer België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Zuid-Korea.

Lecturis Award[bewerken]

Op donderdag 12 mei 2011 werd de eerste 'Lecturis Award' uitgereikt. Deze prijs voor de meest belovende jonge kunstenaar was de opvolger van de 'Thieme Art Award'. De winnaar mocht een publicatie over zijn werk laten produceren en kreeg een solotentoonstelling op KunstRAI 2012. In 2010 won Paulien Oltheten de prijs. Haar door Lecturis geproduceerde en uitgegeven publicatie werd tijdens de beurs in 2011 gepresenteerd.

Externe link[bewerken]