Kunstnagel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nageltips
Nagelschaar voor kunstnagels
tips met verlengd opzetstuk, geplakt op de natuurlijke nagel
Acryl nagels

Een kunstnagel is een kunstmatig opgebouwde nagel die op de bestaande nagel wordt gemaakt met acryl of een gel. De kunstnagel kan worden geplaatst voor bescherming van de natuurlijke nagel, verfraaing of om de eigen nagel te verlengen. Bij een verlenging kan een tip worden gebruikt, of de nagel wordt opgebouwd met alleen gel of acryl met behulp van een sjabloon. Een kunstnagel is geen nepnagel! Nepnagels koop je bij de drogist en zijn kant en klaar op te plakken. Dit is leuk als je een weekje een lange nagel wil, maar kan bij verkeerd en/of veelvuldig gebruik de natuurlijke nagel enorm beschadigen. Daar de kunstnagel op de eigen nagel wordt opgebouwd is de kans op "lifting" (het los komen van de randen) vele malen kleiner als bij een opgeplakte nepnagel. Ook lijkt de kunstnagel natuurlijker omdat deze wordt aangepast op de vorm en grootte van de eigen nagel.

Acrylnagels worden gevormd door middel van een poeder en een vloeistof. Als deze samen komen vindt er een chemische reactie plaatst. Daardoor ontstaat er een kneedbaar bolletje en zo wordt de kunstnagel gemodelleerd. De acrylnagel is een relatief harde nagel en is nauwelijks flexibel waardoor hij gemakkelijk breekt. Gel is direct vormbaar, en droogt met een U.V., led of ccfl lamp. De gelnagels is flexibel maar toch erg sterk waardoor hij minder snel breekt.

De kunstnagel wordt bewerkt met een vijl zodat deze de gewenste vorm en dikte heeft. Daarna kan er een versiering, acryl of nagellak worden aangebracht.