Kunstnagel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nageltips
Nagelschaar voor kunstnagels
tips met verlengd opzetstuk, geplakt op de natuurlijke nagel
Acryl nagels

Kunstnagels[bewerken]

Een kunstnagel is een kunstmatig opgebouwde nagel die op de bestaande nagel wordt gemaakt met acryl of een gel. De kunstnagel kan worden geplaatst voor bescherming van de natuurlijke nagel, verfraaing of om de eigen nagel te verlengen. Bij een verlenging kan een tip worden gebruikt, of de nagel wordt opgebouwd met alleen gel of acryl met behulp van een sjabloon. Een kunstnagel is geen nepnagel! Nepnagels koop je bij de drogist en zijn kant en klaar op te plakken. Dit is leuk als je een weekje een lange nagel wil, maar kan bij verkeerd en/of veelvuldig gebruik de natuurlijke nagel enorm beschadigen. Daar de kunstnagel op de eigen nagel wordt opgebouwd is de kans op "lifting" (het los komen van de randen) vele malen kleiner als bij een opgeplakte nepnagel. Ook lijkt de kunstnagel natuurlijker omdat deze wordt aangepast op de vorm en grootte van de eigen nagel.

Acrylnagel[bewerken]

Acrylnagels worden gevormd door middel van een poeder en een vloeistof. Als deze samen komen vindt er een chemische reactie plaatst. Daardoor ontstaat er een kneedbaar bolletje ontstaat wat op de nagel kan worden aangebracht, zo wordt de kunstnagel gemodelleerd. De acrylnagel is een relatief harde nagel en is nauwelijks flexibel waardoor hij gemakkelijk breekt.

Gelnagels[bewerken]

Gelnagels worden gemaakt met gel nagellak, de gel lak is dikker dan een normale nagellak. De lak hard uit onder een U.V., led of ccfl lamp. Er moeten verschillende lagen worden aangebracht waarbij elke laag onder de lamp moeten worden uitgehard. De gelnagels zijn flexibeler dan acryl omdat ze minder dik zijn, maar toch erg sterk waardoor ze minder snel breken dan als je geen nagellak op zou hebben. Gelnagels kun je tegenwoordig ook thuis gemakkelijk aanbrengen, UV-lampen zijn vrij te koop en gelnagellak kan men tegenwoordig bij elke drogist verkrijgen.

De acrylnagel wordt bewerkt met een vijl zodat deze de gewenste vorm en dikte heeft. Daarna kan er een versiering, acryl of nagellak worden aangebracht.