Läkerol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Läkerol Salmiak / Rasberry Lemongrass

Läkerol is oorspronkelijk een Zweeds snoepmerk. Producent en eigenaar is de snoepgoedmultinational Leaf International. De snoeppastilles zijn in veel smaken te verkrijgen, de meeste hebben een drop-smaak. Läkerol wordt gemaakt met vruchtensap, Arabische gom en smaak- en zoetstoffen.

Geschiedenis[bewerken]

Läkerol werd in 1909 door de Zweedse ondernemer Adolf Ahlgren in de handel gebracht Het snoepje was al snel een internationaal succes. In 1910 werd Läkerol in Denemarken geïntroduceerd. Twee jaar later volgden Noorwegen en Finland, en daarna in de loop der jaren nog tal van andere landen.

Wereldwijd[bewerken]

Het merk wordt verkocht in 26 landen: Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Slowakije, de Baltische staten, Hongarije, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Libanon, Maleisië, China en Singapore.

Smaken[bewerken]

In land van oorsprong Zweden is het smakengamma het meest uitgebreid, hier verkoopt men 12 verschillende smaken. In België zijn zes smaken te krijgen; Eucalyptus, Cupa Fruits, Blue Fruits, Yuzo Fruits, Kiwi Passion en Golden Grapefruit. In Nederland is het verkoopassortiment weer anders samengesteld; Salmiak, Eucalyptus, Blue Fruits, Sweet Black, Kiwi Passion en Cactus.