Laurens ten Den

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
11-06-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Laurens ten Den
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1964
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep theatermaker, acteur, regisseur en schrijver
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Laurens ten Den (1964) is een Nederlands theatermaker, acteur, regisseur en schrijver.

Loopbaan[bewerken]

Ten Den maakt theater vanuit Twente. Hij speelde voorstellingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar in het oosten van het land geniet hij de meeste bekendheid. Onder meer door zijn rol in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond, waarvoor hij ook tekstschrijver en eindredacteur was. Daarnaast initieert hij veel community theaterspektakels gebaseerd op regionale verhalen. Ook is hij bekend van de rockshow Woodstock the Story (schrijver, regisseur, acteur, producent). Ten Den speelde in het verleden meer dan 2500 jeugdtheatervoorstellingen op scholen, maar is daarmee gestopt sinds zijn eigen initiatieven en community theaterprojecten de overhand namen. Voorbeeld: in het seizoen 2018-2019 staat hij met zeven verschillende producties in de programmering van het Wilminktheater te Enschede, speelt hij een drietalige Shakespeare met Duitse acteurs, bundelt hij Twentse cabaretiers in Kerstrevues, Oudjaarconferences en FC Twente Defradatie Shows. Daarnaast is hij artistiek aanjager en schrijver van Het Verzet Kraakt dat 28.000 bezoekers trok.