Laurens ten Den

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Laurens ten Den
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1964
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep theatermaker, acteur, regisseur en schrijver
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Laurens ten Den (1964) is een Nederlands theatermaker, acteur, regisseur en schrijver.

Loopbaan[bewerken]

Ten Den speelt sinds 1993 gemiddeld 150 jeugdtheatervoorstellingen per jaar, de laatste jaren bij muziektheatergezelschap Rood Verlangen. Daarnaast speelt, schrijft en regisseert hij verschillende voorstellingen voor volwassenen. Hij treedt vaak op als presentator, tafelheer en maker van 'acts op maat' en speelde in een twintigtal bedrijfsfilms. In 2010 schreef en speelde hij samen met André Manuel en Geert Lageveen een theater-voetbalspektakel voor FC Twente, scoren in de wijk. Ook schreef, regisseerde en speelt hij in de live-rockumentary 'Woodstock the Story', met onder anderen Erwin Nijhoff (The Prodigal Sons).

Ten Den is bij het grote publiek vooral bekend van zijn werk in de Twentse streektaal. Hij was acteur in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond, waarvoor hij tevens dialoogschrijver, vertaler, spelcoach en eindredacteur was. Hij schreef en regisseerde een Ode aan de Wierdense Revue; vertaalde sonnetten van Shakespeare voor een klassiek koor; vertaalde 15 minuten Don Quichote voor een orkest en schreef het winnende liedje voor de Twentse Jazzerieje. Samen met Ger Apeldoorn en Andrė Manuel schrijft hij momenteel de comedyserie 'Grote Markt' voor Bing Film en TV Oost. Verder deed hij mee in de Stadsmusical Almelo ‘Van Katoen & Nu’ (september 2014) en als scriptschrijver bij 'Het verzet kraakt' (2017).

In zijn spaarzame vrije tijd schrijft hij verder aan zijn absurdistische streekthriller 'Witpeerd', waarbij onder anderen Johanna ter Stege, Laus Steenbeke en Loes Haverkort zijn betrokken.

Externe link[bewerken]