Leap Day

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leap Day
Leap Day
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2007 - heden
Oorsprong Nederland
Genre(s) progressieve rock
Label(s) OSKAR Records
Verwante acts Flamborough Head, Trion
Bezetting
Huidige leden Gert van Engelenburg, Hans Kuypers, Eddie Mulder, Koen Roozen, Harry Scholing, Derk Evert Waalkens
Oud-leden Jos Harteveld, Peter Stel.
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Leap Day (Nederlands: schrikkeldag) is een Nederlandse progressieve-rockband. De band is gevormd in 2008 en is een initiatief van Koen Roozen, de drummer van Flamborough Head.

Het opstarten van Leap Day heeft twee jaar in beslag genomen. Roozen startte begin 2007 een zoektocht naar geschikte muzikanten voor een nieuw te vormen progressieve-rockband. In eerste instantie werd Derk Evert Waalkens bereid gevonden en sloot ook Hans Gerritse (Nice Beaver) zich aan. Deze kerngroep wist zanger Jos Harteveld (Pink Floyd Project) te interesseren voor de rol als zanger. Peter Stel nam de rol van basgitarist op zich. Gert van Engelenburg werd als tweede toetsenist aangetrokken. In deze samenstelling trad de formatie op het Progfarm 2007 festival onder de naam King Eider.

Na afloop van het project heeft Hans Gerritse de band verlaten, maar werd Eddie Mulder (ook Flamborough Head en Trion) bereid gevonden te participeren. Op 29 februari 2008 (schrikkeldag) besloot het gezelschap verder onder de naam Leap Day door het leven te gaan. Naast het opnemen van albums treedt Leap Day ook regelmatig op. Zo deed de band in maart 2011 samen met The Watch een aantal optredens in Polen, het land waar ook het label van de groep gevestigd is. In 2013 maakt Leap Day het album From the days of Deucalion chapter 1 over de omstreden ideeën van Immanuel Velikovsky. Maart 2018 verlaat bassist Peter Stel de band en wordt vervangen door Harry Scholing. Jos Harteveld geeft begin 2020 aan de band wegens tijdgebrek te verlaten. Hij wordt vervangen door zanger Hans Kuypers.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]