Leeffestival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Leeffestival is een jaarlijks straattheaterfestival in Wageningen dat elk derde weekend van juni plaatsvindt. De binnenstad van Wageningen vormt dan het podium voor muziek, dans en straattheater, waarbij de binnenstad ludiek wordt versierd. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende workshops bezoeken.

Het Leeffestival is geïnspireerd op het "Festival of Fools" dat in de jaren zeventig in Amsterdam werd georganiseerd. Dit leidde in 1980 tot het eerste Wageningse Leeffestival. In de loop der jaren is het festival flink gegroeid. Het festival kreeg een eigen karakter. Publieksparticipatie en deelname door plaatselijke groepen krijgen een nadruk. Er worden geen entreegelden geheven. Het programma biedt grote variatie in disciplines en loopt van intieme acts tot groot spektakel.

Kort voor het derde weekend van juni organiseert het Leeffestival op de avond van 5 mei "Kaarsjes op de Dijk": een lang lint van waxinelichtjes in jampotjes op de Grebbedijk biedt gelegenheid om tijdens het jaarlijkse Bevrijdingsfestival tot rust te komen.

Externe links[bewerken]