Legende (strip)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Legende
Land van oorsprong Vlag van België België
Oorspronkelijke taal Frans
Creatieteam
Schrijver(s) Yves Swolfs
Tekenaar(s) Yves Swolfs
Publicatie
Uitgever Soleil
Huidige status lopend
Eerste publicatie 2003
Portaal  Portaalicoon   Strip

Legende is een stripserie van de Belgische scenarist en tekenaar Yves Swolfs. De verhalen verschenen vanaf 2003 uitsluitend in albumvorm. Alle delen zijn verkrijgbaar met harde kaft, alleen van de eerste twee delen zijn exemplaren verschenen met zachte kaft. De reeks behoort tot het genre van de (geschiedkundige) avonturenstrip.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Mathias Le Sec grijpt de macht over het hertogdom en vermoordt op gruwelijke wijze zijn broer en diens familie. Twee van de kinderen blijven echter in leven. Het jongetje Tristan werd door de voedster meegenomen en achtergelaten in het bos. Daarnaast wordt de dochter van de hertog, Humbeline, gevangen gehouden.

De usurpator gedraagt zich als een tiran ten overstaan van zijn volk en wordt daarin aangezet door de magiër Shagan. Samen voeren ze een klopjacht op het jongetje, maar slagen er niet in hem te vinden. Tristan werd door een wolvenleider opgevangen en ver van de mensen en de intriges van het hof opgevoed. Wanneer de jongen ongeveer zes jaar is brengt de wolvenleider hem naar Abel – leider van een roversbende – te brengen. Abel stond een leven in het krijt bij de wolvenleider en beiden maken dan ook de afspraak dat Abel een meedogenloos krijger zal maken van de jongen.

In het kasteel wint Sagan steeds meer aan macht en dwingt hij de hertog om in te stemmen met een huwelijk tussen Aeolus von Sehr-Onsack. In het album De dromenmeester tracht hertog Mathias daar onderuit te komen, waarop Shagan besluit om de hertog niet langer te verzorgen.

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Legende[1]
Nummer Titel Eerste druk
1 Wolvenkind 2003
2 De ingewanden van het woud 2004
3 De grote klopjacht 2006
4 De dromenmeester 2009
5 Hohenlandt 2011
6 Het geheim van de Lamia 2013

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]