Leger van de Verenigde Arabische Emiraten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tanks van het leger van de Verenigde Arabische Emiraten

Het Leger van de Verenigde Arabische Emiraten is het leger van de Verenigde Arabische Emiraten en is opgericht in 1971, na de onafhankelijkheid.

Geschiedenis[bewerken]

De Verenigde Arabische Emiraten werd eerst beschermd door de Trucial Oman Scouts, die van het Verenigd Koninkrijk was. Nadat de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk werd, begon het zijn eigen leger in 1971.

Het leger had 2500 soldaten en kocht veel dure wapens van derde wereldlanden. De soldaten waren vooral mensen uit andere staten uit het Midden-Oosten en Pakistanen. Alleen de meeste officieren kwamen wel uit de Verenigde Arabische Emiraten. Bijna alle officieren hebben in het buitenland gestudeerd bij de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst in Sandhurst, bij de West Point Academie in West Point, bij de Royal Militaire Academie in Duntroon en bij de École Spéciale Militaire de Saint-Cyr in Guer. Frankrijk heeft ook in 2009 de Abu Dhabi Luchtmachtbasis geopend.

Het leger van de Verenigde Arabische Emiraten heeft meegeholpen in meerdere oorlogen. Het leger was ook aanwezig bij de Golfoorlog van 1990-1991, waar enkele duizenden soldaten aan meededen. Het leger helpt nu bij de Oorlog in Afghanistan.

Materiaal[bewerken]