Les Anciens d'AEGEE-Europe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
logo Les Anciens

Les Anciens d'Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe

Les Anciens is de alumnivereniging van AEGEE en heeft zo'n 300 leden. De vereniging is in mei 1990 in Parijs opgericht bij de EGEE VI bijeenkomst. Haar leden zijn alumni uit het hele Europese netwerk van AEGEE.

Het doel van Les Anciens is om contact te onderhouden tussen voormalig AEGEE-leden onderling maar ook tussen oudleden van AEGEE en de huidige generatie actieve leden.

De leden van Les Anciens adviseren AEGEE-Europe door gebruik te maken van ervaringen uit het verleden. Ook leggen de leden contacten van binnenuit tussen AEGEE-Europe en bedrijven en instellingen waar zij werken.

De vereniging houdt een adresbestand bij met de huidige functies van haar leden zodat het eenvoudig is om contact te houden met oude vrienden die door heel Europa of zelfs de wereld zijn verspreid. Voor communicatie wordt veelal een e-mail discussielijst gebruikt. Onderwerpen die besproken worden zijn bijvoorbeeld de ontwikkelingen binnen het huidige AEGEE maar ook vacatures en persoonlijke aangelegenheden zoals geboortes. Ook vindt 1x per jaar een ontmoeting plaats die bestaat uit een formeel en informeel deel. In het formele deel wordt gesproken over werkervaring en worden lezingen door leden gegeven over Europa. Het informele deel bestaat uit excursies, zeiltochten enzovoorts.

Het is niet mogelijk om je aan te melden voor deze vereniging. Lidmaatschap kan enkel verkregen worden op uitnodiging. Twee leden van Les Anciens kunnen de secretaris een suggestie doen om een lidmaatschapsuitnodiging te sturen. Normaal gesproken worden (voormalig) AEGEE-leden die actief waren op het Europees niveau van AEGEE uitgenodigd.

Externe link[bewerken]