Liga Fútbol Indoor de Veteranos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Liga Futbol Indoor de Veteranos)

De Liga Fútbol Indoor de Veteranos is een Spaanse voetbalcompetitie waarin oud-spelers van profclubs zaalvoetbal spelen met vijf tegen vijf. Sinds 2011 omvat de competitie twintig clubs, verdeeld over vier groepen van vijf. Erevoorzitter van de competitie is Alfredo Di Stéfano.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2002 werd rond Kerstmis een toernooi georganiseerd tussen de oud-spelers van Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Betis en Real Madrid, dat gewonnen werd door Real Madrid. Het toernooi was een succes en onder de naam Torneo de Reyes kreeg het een vervolg in 2004, 2005, 2006 en 2007. In 2008 ging uiteindelijk de Liga Fútbol Indoor de Veteranos van start. Er werd begonnen met de negen clubs die ooit de Primera División hadden gewonnen, te weten Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Real Sociedad, Valencia CF, Sevilla FC, Real Betis en Deportivo de La Coruña. De eerste editie bestond uit acht speelrondes en Deportivo werd kampioen. Vanwege het succes van de Liga Fútbol Indoor de Veteranos werd voorafgaand aan het seizoen 2011 het aantal deelnemende clubs uitgebreid naar twintig, gebaseerd op de eeuwige ranglijst van de Primera División.

Kampioenen[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige opzet[bewerken | brontekst bewerken]

De twintig clubs zijn verdeeld over vier groepen van vijf. De verdeling is geografisch bepaald. Iedere club treft de andere clubs uit de groep eenmaal, waarna de nummers één en twee zich plaatsen voor de play-offs voor de landstitel. De selecties omvatten voormalige profvoetballers, die in het verleden bij de betreffende club hebben gespeeld.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]