Lijst van afleveringen van 'Allo 'Allo!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een lijst met afleveringen van de Engelse televisieserie 'Allo 'Allo!. De serie telt 9 seizoenen. Een overzicht van alle afleveringen is hieronder te vinden.

Seizoen 1[bewerken]

De eerste reeks werd in 1984 uitgezonden. De pilot was al een kleine twee jaar eerder op televisie verschenen, maar wordt vaak wel tot dit seizoen gerekend. Monsieur Alfonse en de generaal kwamen in dit seizoen al wel voor, maar nog enkel als gastrollen.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
1 The British are Coming (pilot) 30 december 1982 Cafébaas René Artois wordt door het verzet gedwongen om twee Britse piloten in zijn café te verbergen. Tegelijkertijd willen kolonel Von Strohm en kapitein Hans Geering het schilderij van De Gevallen Madonna bij hem verbergen omdat Gestapo-agent Otto Flick naar Nouvion gestuurd is om het te zoeken. Het schilderij heet hier nog The Reclining Madonna with the Big Boobies.
2 The Fallen Madonna 14 september 1984 Omdat Hitler het schilderij van de Gevallen Madonna wil hebben probeert René het te laten vervalsen. Het Verzet heeft de uniformen van de kolonel en de kapitein nodig om de piloten te vermommen. Enige aflevering (na de pilot) zonder terugblikkende inleiding van René.
3 Pigeon Post 21 september 1984 De Britse piloten worden door het communistisch verzet aangezien voor Duitse officieren. De door het verzet "geleende" uniformen van de kolonel en de kapitein worden per ongeluk verbrand, zodat er in Londen nieuwe moeten worden gemaakt.
4 Savile Row to the Rescue 28 september 1984 Von Strohm en Hans helpen stiekem het verzet in ruil voor nieuwe uniformen.
5 The Execution 5 oktober 1984 René wordt gearresteerd bij het opblazen van de spoorbaan en dreigt geëxecuteerd te worden. Eerste aflevering met generaal Von Klinkerhoffen
6 The Funeral 12 oktober 1984 René is officieel dood verklaard en geeft zich uit voor zijn tweelingbroer, terwijl de valse begrafenis moet worden voorbereid. Herr Flick wil via de begrafenis ontdekken wie er in het verzet zitten. Eerste aflevering met monsieur Alfonse.
7 Reds Nick Colonel 19 oktober 1984 Het Communistische Verzet dwingt René om de kolonel en de kapitein te vermoorden.
8 The Dance of the Hitler Youth 26 oktober 1984 Terwijl het Verzet probeert om de piloten te helpen ontsnappen en het echte schilderij in handen te krijgen, hebben de Duitsers een feest in het café, om Herr Flick af te leiden.

Seizoen 2[bewerken]

In de derde aflevering werd agent Crabtree geïntroduceerd. In de laatste twee afleveringen kwam Von Smallhausen voor het eerst voor, hier nog als gastrol. De verhaallijn werd hier eigenlijk afgesloten, maar korte tijd later bestelde de BBC een kerstspecial, en werd de serie dus voortgezet.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
9 Six Big Boobies 21 oktober 1985 Herr Flick zit met drie schilderijen en weet niet welke het echte is. Daarom moet Gruber hem hierbij helpen.
10 The Wooing of Widow Artois 28 oktober 1985 Omdat ze officieel weduwe is dingen veel mannen naar Ediths hand (en haar café). Inclusief Monsieur Alfonse. René probeert haar weer voor zich te winnen. Herr Flick heeft het schilderij in een worst verstopt, en een vervalsing in een andere worst om naar Berlijn te sturen.
11 The Poloceman Cometh 4 november 1985 Geheim agent Crabtree landt in Frankrijk, met een nieuw ontsnappingsplan. De kolonel heeft een lege worst naar Berlijn laten sturen, dus moet de trein opgeblazen worden. Eerste aflevering met Crabtree.
12 Swiftly and with Style 11 november 1985 De piloten worden teruggevonden, maar René wordt door de beledigde monsieur Alfonse tot een duel uitgedaagd.
13 The Duel 18 november 1985 De kolonel biedt aan om monsieur Alfonse "per ongeluk" te vermoorden, om René van het duel te redden. Herr Flick ontdekt dat de vernietigde worst geen schilderij bevatte. Eerste aflevering met Von Smallhausen.
14 Herr Flick's Revenge 25 november 1985 Herr Flick arresteert René, Hans en de kolonel, en martelt ze. Ondertussen gaat Crabtrees ontsnappingsplan voor de piloten in werking. Het leek erop dat dit de laatste aflevering zou zijn. Vandaar dat de verhaallijn afgesloten lijkt te worden.
15 The Gateau from the Chateau (Christmas special) 26 december 1985 Generaal Von Klinkerhoffen neemt de controle over het district over. De Duitse officieren, de Gestapo en het (Gaullistisch) Verzet bereiden alle drie aparte moordaanslagen voor om van hem af te komen.

Seizoen 3[bewerken]

In de derde reeks werd Von Smallhausen een vast personage. Ook de rol van de generaal en Monsieur Alfonse werden uitgebreid.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
16 The Nicked Knockwurst 5 december 1986 Het communistische verzet heeft de worst gestolen waarin het schilderij van de Gevallen Madonna verstopt zat. De Gestapo, de officieren en het Verzet zetten er alle drie hun zinnen op.
17 Gruber Does Some Mincing 12 december 1986 De hond van Gruber heeft de kostbare worst gepikt, maar Herr Flick ontdekt dat er een vervalsing in zat. De kolonel moet daarom Nouvion platbranden.
18 The Sausage in the Wardrobe 19 december 1986 De worst met het schilderij belandt in de kast van de generaal, die Maria gevangenhoudt, dus moet er ingebroken worden in het kasteel. Zowel het verzet, de officieren als de Gestapo breken in met een afleidingsmanoeuvre.
19 Flight of Fancy 26 december 1986 In een nieuw plan worden de Britse piloten weggevlogen met een antiek vliegtuig. Herr Flick dwingt de kolonel om een oogje in het zeil te houden. Extra lange aflevering van drie kwartier
20 Pretty Maids All in a Row 2 januari 1987 De piloten worden vermomd als serveersters. Dan wordt er een plan bedacht om hen op theatrale wijze weg te krijgen, onder het oog van de Duitsers.
21 The Great Un-Escape 9 januari 1987 Het Verzet graaft een tunnel naar een Duits krijgsgevangenkamp, om aldaar de piloten te verbergen. De Duitsers krijgen er echter lucht van. Laatste aflevering met Maria.

Seizoen 4[bewerken]

Voor de vierde serie keerde Francesca Gonshaw niet meer terug. Ook Sam Kelly vertrok in het begin. In de derde aflevering worden zowel Mimi als kapitein Bertorelli geïntroduceerd. Gruber nam in deze reeks langzaam de functie van Hans als rechterhand van de kolonel over.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
22 Prisoners of War 7 november 1987 De Verzetsleden en de Duitse officieren zitten vast in het kamp. Zowel de overige verzetsleden als Gruber en Helga proberen iets te bedenken om hen te bevrijden, terwijl de Gestapo de ingestorte tunnel ontdekt en de gevangenen zelf ook een plan maken. Laatste reguliere aflevering met kapitein Hans.
23 Camp Dance 14 november 1987 De groep slaagt erin om te ontsnappen, maar neemt per ongeluk de twee piloten mee. Hans is verdwenen. Hans is enkel nog op het einde te horen over de radio. Deze aflevering begint niet met de tune, maar met dansmuziek.
24 Good Staff Are Hard to Find 21 november 1987 René zoekt een vervangster voor Maria. Michelle zorgt ervoor dat hij Mimi La Bonque aanneemt, die ook als bodyguard kan dienen. De kolonel moet in de aanloop naar een aanval op Engeland samenwerken met de Italiaan Bertorelli. Eerste aflevering met Mimi en kapitein Bertorelli.
25 The Flying Nun 28 november 1987 Herr Flick ontdekt de golflengte van de radiozender, zodat het Verzet op een andere manier met Londen moet overleggen. Omdat Flick meent dat de kolonel en de generaal samenzweren tegen Hitler neemt hij Helga's functie over.
26 The Sausage in the Trousers 5 december 1987 Niet alleen het schilderij en de vervalsingen zijn verstopt in worsten: er worden nu ook batterijen en dynamiet afgeleverd, wat tot de nodige verwarring leidt. Herr Flick wordt ontmaskerd en opgesloten.
27 The Jet Propelled Mother-In-Law 12 december 1987 Het Verzet is op zoek naar een door de RAF gedropte camera in de wijngaard van monsieur Alfonse. Dan komt de generaal wijn proeven. Von Smallhausen probeert iets te bedenken om Herr Flick vrij te krijgen.

Seizoen 5[bewerken]

De vijfde serie bestaat uit maar liefst 26 afleveringen, met het oog op de Amerikaanse markt. Vanwege het grote aantal afleveringen werden twee hiervan niet door David Croft en Jeremy Lloyd geschreven. De belangrijkste introducties waren die van Denise en Louise, Renés moorddadige minnaressen uit het communistische verzet, evenals een grote groep Duitse generaals.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
28 Desperate Doings in the Dungeon 3 september 1988 Herr Flick zit vanwege het bespioneren van de generaal nog steeds gevangen, maar Von Smallhausen verzint een list zodat René Flicks plaats kan innemen.
29 The Camera in the Potato 10 september 1988 René moet proberen om 's nachts in het kasteel binnen te dringen en een foto te nemen van de kluis, waarin de generaal zijn invasieplannen bewaart. Hij komt echter in Grubers kamer terecht.
30 Criminal Developments 17 september 1988 De generaal nodigt Helga uit op het diner, tot toorn van Herr Flick. Het Verzet probeert vermomd als brandweermannen de plannen te bemachtigen.
31 Return of the Paintings 24 september 1988 René en LeClerc ontsnappen vermomd als Duitsers, maar worden gevangengenomen door het Communistische Verzet. Edith wil een reddingsactie wagen.
32 Enter Denise 1 oktober 1988 Denise Laroque, leider van het Communistische Verzet, blijkt een jeugdliefde van René, maar ook buitengewoon jaloers. De piloten hebben genoeg van hun schrale leefomstandigheden en willen zich overgeven.
33 A Marriage of Inconvenience 8 oktober 1988 Denise dwingt René tot een huwelijk. Edith tracht dit te voorkomen, terwijl de serveersters en Crabtree een ander sabotageplan maken.
34 No Hiding Place 15 oktober 1988 Nu het huwelijk mislukt is dreigen de communisten wraak te nemen. Niemand wil René echter verbergen, maar hij wordt wel door de Duitsers geschaduwd.
35 The Long-Distance Duck 22 oktober 1988 De RAF stuurt een speciale langeafstandseend, die de microfilm met de invasieplannen naar Londen kan brengen. René doet de catering voor de generaals, en zal dan dus de foto's kunnen nemen.
36 The Generals' Conference 29 oktober 1988 De invasieplannen zijn nog steeds niet gefotografeerd en de eend is ontsnapt. René moet de foto's maken op de bijeenkomst van de Duitse generaals. De Gestapo denkt nog steeds dat de generaals Hitler willen vermoorden. Eerste aflevering met generaal Von Flockenstoffen.
37 Michelle's Secret Love 5 november 1988 De generaal wil René laten executeren na het gebeurde, maar Herr Flick verdenkt de aanwezige Franse generaal. René heeft zich echter als de Franse generaal vermomd.
38 The British Invasion 12 november 1988 De generaals besluiten in vermomming weer samen te komen in Café René. Tegelijkertijd wordt er een groep Britse piloten ondergebracht, in dezelfde vermomming.
39 Parade of Prams 19 november 1988 De kolonel wil naar Vaticaanstad vluchten, maar moet eerst het schilderij verkopen. Dit leidt tot een confrontatie met de communisten die de schilderijen nog steeds hebben. René wil ze voor zijn en vervalsingen achterlaten.
40 The Bank Job 26 november 1988 Om het losgeld voor de kolonel te betalen besluiten René en co de lokale bank te beroven, ook omdat Mimi met de Duitsers gevangen zit.
41 Communists in the Cupboard 3 december 1988 Het van de bank gestolen geld blijkt van de Gestapo geweest te zijn, en moet dus terug naar de bank. De communisten Denise en Louise verbergen zich in Renés huis.
42 Forged Francs & Fishsellers 10 december 1988 Nu de microfilm eindelijk naar Engeland kan wil de eend plotseling niet meewerken. Herr Flick en Von Smallhausen gaan op zoek naar het gestolen valse geld, en betrappen Monsieur Alfonse ermee. Ondertussen verdelen de officieren het geld.
43 The Exploding Bedpan 17 december 1988 Monsieur Alfonse is door de Gestapo gearresteerd nadat hij in het bezit bleek van gestolen vals geld. Hij krijgt echter een hartaanval en moet naar het ziekenhuis. Het verzet wil hem redden, terwijl de kolonel hem met een bom tot zwijgen wil brengen.
44 Feathers 24 december 1988 Het Verzet wil de piloten terugsturen, verborgen in lege landmijnen. De Gestapo zoekt naar de mijnen, terwijl de kolonel van het valse geld af wil.
45 Leclerc Against the Wall 31 december 1988 Madam Fanny verbrandt het gestolen geld per ongeluk, terwijl Herr Flick een ultimatum heeft gesteld: binnen 24 uur komt LeClerc als represaille voor het vuurpeloton.
46 Christmas Puddings 7 januari 1989 De explosieven van de landmijnen zijn als kleinere bommen verstopt in kerstplumpuddingen. De Gestapo wil de bergplaats vanuit de kerktoren ontdekken.
47 Mines Away! 14 januari 1989 Herr Flick en Von Smallhausen ontdekken de lege landmijnen, waar echter al geen piloten meer in zitten.
48 All Aboard 21 januari 1989 René heeft er genoeg van en probeert met Yvette ervandoor te gaan op de Geneva Express. De kolonel moet echter het schilderij aan de generaal geven, die dit stiekem voor goud aan een kunsthandelaar verkoopt. Zowel Herr Flick als de officieren willen het schilderij weer terughalen, terwijl René een deel van het goud van de generaal steelt.
49 The Geneva Express 28 januari 1989 René is met Edith op de trein beland, waar de kolonel en Gruber ook op zitten om het schilderij om te wisselen, evenals de Gestapo. Zowel Yvette als Mimi blijkt René te zijn gevolgd en LeClerc zit ook op de trein.
50 Enigma 4 februari 1989 De verzetsleden doen zich voor als een muzikaal kwartet om de schilderijen en een codemachine te stelen op het kasteel, waar de generaals samenkomen. Herr Flick denkt nog steeds dat die een aanslag op Hitler voorbereiden.
51 Renewing the Vows 11 februari 1989 Edith en René gaan opnieuw trouwen, maar monsieur Alfonse is hier niet bepaald blij mee. En uitgerekend hij is de locoburgemeester. De generaal heeft de goudroof ontdekt en Herr Flick verdenkt René. Aflevering geschreven door gastschrijvers John Chapman en Ian Davidson.
52 The Big Flush 18 februari 1989 Om de codemachine naar Engeland te krijgen probeert het Verzet ervoor te zorgen dat iedereen tegelijk zijn toilet doortrekt. Aflevering geschreven door gastschrijvers Ronald Wolfe en Ronald Chesney. Tevens de enige aflevering zonder Kim Hartman als Helga, en de enige zonder het personage Herr Flick.
53 Enigma's End 25 februari 1989 De generaal zet alles op alles om de codemachine terug te krijgen. Iedereen is bang om de klos te worden, dus iedereen vermomt zich. Laatste aflevering met Roger LeClerc, aangezien acteur Jack Haig enkele maanden later overleed.

Seizoen 6[bewerken]

Tussen de vijfde en zesde reeks overleed Jack Haig, dus werd Roger LeClerc vervangen door zijn broer Ernest, gespeeld door Derek Royle. LeClerc had een cruciale rol vanwege zijn huwelijk met Madame Fanny.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
54 Desperate Doings in the Graveyard 2 september 1989 Op de plaatselijke begraafplaats heeft het Verzet een zendinstallatie gebouwd, onder het valse graf van René. En Gruber wil daar een bos bloemen neerleggen. Eerste aflevering met Ernest LeClerc.
55 The Gestapo for the High Jump 9 september 1989 De Gestapo en de Italianen proberen, vermomd als Britse piloten, de schuilplaats van het Verzet te ontdekken. Deze komen er voortijdig achter en bereiden een verrassing voor.
56 The Nouvion Oars 16 september 1989 De piloten moeten naar een verborgen onderzeeër worden gesmokkeld. De generaal wil dat Helga Herr Flick aan het lijntje houdt om hem in de gaten te houden. De officieren gaan op zoek naar de onderzeeër.
57 The Nicked Airmen 23 september 1989 De piloten zijn door de Duitsers gearresteerd. Gruber vertelt dit door aan René, vanwege alle gevoelige informatie die aan het licht zou kunnen komen. Het Verzet probeert 's nachts binnen te dringen. De Gestapo vermomt zich als hoge officieren om zelf de piloten te kunnen verhoren.
58 The Airmen De-Nicked 30 september 1989 Het Verzet probeert nogmaals de piloten te bevrijden, vermomd als officieren van de inlichtingendienst. De kolonel wil niet dat zijn eigen geheimen aan het licht komen, dus moet Helga Bertorelli afleiden zodat het Verzet zijn gang kan gaan.
59 The Crooked Fences 7 oktober 1989 De Duitsers besluiten elk apart het schilderij te verkopen voor goud aan een heler. René probeert zijn goud aan de kolonel te geven voor het schilderij, dat hij dan weer aan Herr Flick kan "teruggeven".
60 Crabtree's Podgeon Pist 14 oktober 1989 Om de piloten te laten ontsnappen in een luchtballon wordt het huwelijk van LeClerc en madam Fanny vooruitgeschoven. De generaal eist de piloten terug, en dreigt Nouvion op te blazen.
61 Rising to the Occasion 21 oktober 1989 De Duitsers menen dat generaal Von Klinkerhoffen overspannen is geworden en laten hem door generaal Von Flockenstuffen opsluiten. De plannen met de heliumballon lopen verkeerd. Laatste aflevering met Derek Royle, die in 1990 ineens overleed, als Ernest LeClerc. Tevens de laatste met Gavin Richards als Bertorelli.

Seizoen 7[bewerken]

Tussen de zesde en zevende reeks zat een pauze van 15 maanden, aangezien hoofdrolspeler Gorden Kaye een ernstig auto-ongeluk had gekregen, wat hem een coma en geheugenverlies opleverde. In de tussentijd vertrok David Croft. Gavin Richards keerde ook niet terug als Bertorelli, waarop Roger Kitter de rol overnam. Derek Royle was inmiddels overleden, waarop de jongere Robin Parkinson de rol van Ernest LeClerc overnam.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
62 A Quiet Honeymoon 5 januari 1991 Von Flockenstoffen neemt het bevel over, maar valt niet in de smaak bij zijn officieren. Fanny en LeClerc belanden in een politiecel. Eerste aflevering met Robin Parkinson als Ernest LeClerc en Roger Kitter als Bertorelli.
63 An Almighty Bang 12 januari 1991 Von Flockenstoffens gedrag gaat alle perken te buiten. De Duitsers helpen Von Klinkerhoffen om uit het gesticht weg te komen. Laatste aflevering met Von Flockenstoffen.
64 Fleeing Monks 26 januari 1991 Na het opblazen van Von Flockenstoffen wil men René als collaborateur decoreren. Hij besluit er stiekem met Yvette vandoor te gaan naar Engeland, in de plaats van de piloten. De Gestapo krijgt er lucht van en wil het klooster infiltreren.
65 Up the Crick Without a Piddle 2 februari 1991 René is met Edith in Londen beland, waar hij Hans Geering ontmoet, die nu als tolk voor de geheime dienst werkt. Madame Fanny regeert in het café met ijzeren vuist. Eenmalige terugkeer van Sam Kelly als Hans Geering.
66 The Gestapo Ruins a Picknick 9 februari 1991 Het Verzet zaagt telegraafpalen om voor een vlot. De generaal laat een propagandablad maken als reactie op een illegaal verzetsblaadje. Herr Flick wil naar Berlijn bellen voor een hoger budget.
67 The Spirit of Nouvion 16 februari 1991 Voor het propagandablad van de generaal wordt een schoonheidswedstrijd gehouden. Het Verzet wil onderwijl het schilderij uit de kluis van Herr Flick stelen, maar de officieren hebben hetzelfde plan.
68 Leg It to Spain 23 februari 1991 Het Verzet verbergt de piloten in wijnvaten, die door de generaal geconfisqueerd worden. De kolonel eist het schilderij van René terug. Herr Flick probeert zijn relatie met Helga te verbeteren, maar zij maakt hem met Bertorelli jaloers.
69 Prior Engagements 2 maart 1991 De generaal wil dat Bertorelli en Edith trouwen, omdat een gemengd huwelijk goed in zijn propagandablad zal staan. Het Verzet maakt hier gebruik van om de piloten uit de kelder te redden. Herr Flick heeft weer een plan bedacht om het schilderij te stelen.
70 Soup and Sausage 9 maart 1991 Om de piloten uit de riolen te krijgen haalt René een oude ijscokar tevoorschijn. Deze blijkt niet geheel goed meer te werken. Helga gaat op cursus en wordt vervangen door de kenau Elsa Bigstern.
71 René of the Gypsies 16 maart 1991 Om de aandacht van de Duitsers af te leiden organiseert het Verzet een zigeunerkermis. Herr Flick laat een vervalsing van de Gevallen Madonna in het kantoor van de kolonel neerleggen, zodat de kolonel gearresteerd zal worden. Laatste aflevering met de Britse piloten en kapitein Bertorelli.

Seizoen 8[bewerken]

Voor de kerstspecial van 1991 werd besloten om de verhaallijn van de afgelopen serie niet voort te zetten. In plaats daarvan verplaatste de setting zich naar de laatste jaren van de oorlog. Hierop verdwenen Bertorelli en de Britse piloten. De jacht op De Gevallen Madonna met de Grote Bloemkolen werd nu het voornaamste onderwerp.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
72 A Bun in the Oven 24 december 1991 Twee jaar later. De oorlog gaat slecht voor Duitsland. Alle Duitsers, behalve de generaal, maken ontsnappingsplannen. Yvette blijkt zwanger en dwingt René hiermee tot trouw. Helga steelt het schilderij van de Gestapo voor de kolonel. Het wordt nooit in beeld gebracht hoe de piloten uiteindelijk toch ontsnapt zijn.
73 Arousing Suspicions 5 januari 1992 Michelle komt met het plan om een propagandistische radiozender te beginnen. Gruber moet een foto van hem met het schilderij aan een Spaanse muzikant doorgeven, maar het Verzet heeft de dansgroep geïnfiltreerd.
74 A Woman Never Lies 12 januari 1992 Michelle chanteert de kolonel en Gruber met de foto, die hierop, vermomd als verzetsvrouwen, een geldtransport gaan beroven. Herr Flick wil hen betrappen.
75 Hitler's Last Heil 19 januari 1992 Hitler en Göring komen naar Nouvion, maar blijken slechts stand-ins. Het Verzet blaast hen echter op, dus moeten Gruber en de kolonel de rollen overnemen. David Janson speelt Hitlers stand-in. In seizoen 9 zou hij Herr Flick spelen.
76 Awful Wedded Wife 26 januari 1992 De kolonel en Gruber worden door het Communistisch Verzet, dat niet op de hoogte is van hun vermommingen, ontvoerd.
77 Firing Squashed 2 februari 1992 Het Gaullistisch Verzet gaat "Hitler" en "Göring" weghalen bij de communisten. Ondertussen dreigen Herr Flick en Von Smallhausen voor het vuurpeloton te komen.
78 A Fistfull of Francs 9 februari 1992 Het Verzet chanteert de kolonel nog steeds, maar Herr Flick krijgt per ongeluk de vis met het geld in handen. De generaal wil voor het vertrekt van "Hitler" en "Göring" andere stand-ins gebruiken en kiest René en Edith.
79 Swan Song 1 maart 1992 Iedereen denkt dat Edith en René door een renegate Duitse generaal geëxecuteerd zijn, waarop Fanny en LeClerc ervandoor gaan naar Parijs. Michelle besluit het café voor het Verzet te exploiteren. De kolonel en Gruber willen naar Spanje vluchten. Laatste aflevering met Richard Gibson als Herr Flick.

Seizoen 9[bewerken]

De negende en laatste reeks afleveringen verscheen nog hetzelfde jaar als de vorige. Hoewel dit de laatste reeks zou worden, weigerde Richard Gibson terug te komen als Herr Flick, dus onderging het personage plastische chirurgie zodat David Janson de rol kon spelen.

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
80 Fighting With Windmills 9 november 1992 De kolonel en Gruber komen terug en zetten hun eigen ontvoering in scène, wat echter ernstig uit de hand loopt omdat de molen waar ze in zitten doelwit blijkt van schietoefeningen.
81 Missing and Presumed Dead 16 november 1992 René wordt dood gewaand, maar zit in werkelijkheid als liefdesslaaf gevangen bij het Communistische Verzet. Herr Flick doet zich voor als een Britse spion om Edith de Gevallen Madonna te ontfutselen.
82 René Artois Is Still Dead 23 november 1992 Renés terugkeer blijft geheim en er wordt een rouwprocessie in gang gezet. Daarna verbergt hij zich in het plaatselijke museum.
83 The Fishmonger Float 30 november 1992 Om een microfilm naar Engeland te smokkelen wordt er een praalwagen gemaakt die naar de zee zal rijden. Herr Flick en Von Smallhausen ontvoeren Mimi en Yvette om bij René in te breken. De generaal wil met behulp van Gruber en de kolonel Hitler vermoorden.
84 A Fishy Sendoff 7 december 1992 De plannen voor de praalwagen worden doorgezet, net als plannen voor een standbeeld van René voor na de oorlog. De generaal wil Hitler opblazen met een vervalst schilderij. De Gestapo denkt echter dat het schilderij echt is.
85 A Winkle in Time 14 december 1992 De geallieerden naderen Nouvion, de Duitsers willen vluchten en de Britse piloten moeten opnieuw verstopt worden. Jaren later komt het echtpaar Hubert en Helga Gruber met chauffeur Von Strohm terug naar Nouvion. Het schilderij wordt gevonden in Renés standbeeld, maar René en Yvette pikken het en rijden weg met Grubers auto. Laatste aflevering. Eenmalige terugkeer van de Britse piloten.

Specials[bewerken]

# Titel Aflevering Uitzenddatum UK Samenvatting Trivia
86 The Best of 'Allo 'Allo! 17 augustus 1994 In de jaren na de oorlog halen René en Edith herinneringen op. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de serie. De special bestaat vooral uit archiefmateriaal.
87 The Return of 'Allo 'Allo! 28 april 2007 Jaren na de oorlog schrijft René zijn memoires. Zijn relatie met Yvette is nog onveranderd. Michelle overhandigt hem een legion d'honneur. Crabtree blijkt nog steeds in Frankrijk te wonen als echte politieman. Mimi is getrouwd met LeClerc, die rijk geworden is in Monaco. Gruber is hun chauffeur. De piloten zitten onder de bar verstopt en lijken niet te weten dat de oorlog voorbij is. Special ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.