Lijst van afleveringen van Schone Schijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Dit is een lijst met afleveringen van de Engelse televisieserie Keeping Up Appearances. De serie telt 5 seizoenen. Een overzicht van alle afleveringen is hieronder te vinden.

Seizoen 1[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
1 1
Daddy's Accident
Harold Snoad Roy Clarke 29 oktober 1990
De vader van Hyacinth Bucket (wat zij zelf uitspreekt als "Bouquet") ligt in het ziekenhuis. Hyacinth is uiteraard van slag wanneer ze dit verneemt via haar marginale zussen Daisy en Rose. Ze voelt zich beschaamd wanneer blijkt dat haar vader gevallen is toen hij naakt op zijn fiets achter het melkmeisje reed.
2 2
The New Vicar
Harold Snoad Roy Clarke 5 november 1990
Hyacinth heeft de nieuwe dominee en diens vrouw uitgenodigd voor de thee. Tot haar ongenoegen krijgt ze bezoek van Daisy en haar man Onslow: vader werd ontvoerd door een zigeunerin. Het wordt nog erger wanneer Rose verliefd wordt op de dominee en met hem haar begrafenis bespreekt.
3 3
Stately Home
Harold Snaod Roy Clarke 12 november 1990
Hyacinth brengt een bezoek aan haar vader die inwoont bij Rose, Daisy en Onslow. Daar verneemt ze dat vader ontsnapt is via de regenpijp. Verkleed als Captain Midnight is hij naar het postkantoor om een dame te redden van een buitenaardse ontvoering. Later op de dag bezoekt Hyacinth het herenhuis "Carldon Hall" waar ze nobelen tracht te ontmoeten. Wanneer haar marginale familie daar ook opduikt, wil Hyacinth zo snel en onopvallend mogelijk vertrekken.
4 4
The Charity Shop
Harold Snaod Roy Clarke 19 november 1990
Hyacinth is op weg naar een liefdadigheidswinkel waar men tweedehandskledij verkoopt. Onderweg stopt ze bij haar vader: een dame beweert dat vader met haar gaat trouwen. In de winkel is het norse raadslid Nugent niet opgezet met een schenking van Rose: een sexy damesslipje.
5 5
Daisy's Toyboy
Harold Snaod Roy Clarke 26 november 1990
In een poging om seksuele aandacht van Onslow te krijgen, veinst Daisy dat ze een zeventienjarige toyboy heeft. Hyacinth dwingt Elizabeth en Richard om haar te helpen bij de voorbereidingen van de vrouwenbijeenkomst.
6 6
The Christening
Harold Snaod Roy Clarke 3 december 1990
Stephanie, de dochter van Daisy, is onlangs bevallen en de dochter wordt vandaag gedoopt. Het zint Hyacinth niet dat Stephanie ongetrouwd is. Aan de kerk krijgt men het bericht dat Stephanie autopech heeft, dus gaan Hyacinth en Richard op zoek naar haar. Hun verbazing is groot wanneer Stephanie een hippie is - die met een oude bus rijdt - en dat er twee andere mannen bij haar zijn. Erger wordt het nog wanneer Stephanie zelf niet weet wie van hen de vader is.

Seizoen 2[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
7 1
A Strange Man
Harold Snoad Roy Clarke 1 september 1991
Hyacinth is geschokt: uit het huis van buurvrouw Elizabeth liep een man met enkel een handdoek rond zijn lenden. Hyacinth tracht te buurt te behoeden voor dergelijke verloedering. Nadat blijkt dat de man Emmet is, de broer van Elizabeth, en deze een klassiek geschoolde muzikant is, wil Hyacinth als diva een hoofdrol bemachtigen in een van zijn producties. Bij Daisy en Onslow is er alweer paniek uitgebroken: vader is ontsnapt en draagt enkel zijn militair ondergoed.
8 2
Driving Mrs Fortescue
Harold Snoad Roy Clarke 8 september 1991
Hyacinth en Richard geven de rijke mevrouw Fortescue, wiens zus getrouwd is met een baron, een rondleiding met hun wagen doorheen hun stad om haar alzo te kunnen imponeren. Onslow, Daisy en Rose hebben autopech en Hyacinth en Richard zijn gedwongen hen een lift te geven. Met z'n allen belanden ze in een café, een locatie die Hyacinth verafschuwt. Tot Hyacinth haar ongenoegen lijkt mevrouw Fortescue zich er goed te amuseren met Onslow en de rest van haar marginale familie.
9 3
The Candlelight Supper
Harold Snoad Roy Clarke 15 september 1991
Hyacinth wil Emmet nogmaals overtuigen van haar "zangkunsten" en nodigt hem uit voor een chic avonddiner. De avond wordt verpest door een kortgejurkte Rose en twee mannen die aan de voordeur ruziën.
10 4
Hyacinth Tees Off
Harold Snoad Roy Clarke 22 september 1991
Hyacinth wordt door de majoor uitgenodigd voor een golfpartij aan hotel "The Chesfor Grange". Tot haar ongenoegen treft ze daar ook Daisy en Onslow aan. Zij komen Rose ophalen die met een zekere meneer Smith in kamer 210 een wild weekend hebben gehad. Hyacinth tracht er alles aan te doen om haar familiegenoten te verbergen. Daarbij komt dat de burgemeester zich amoureus voelt aangetrokken tot Hyacinth.
11 5
Problems with Relatives
Harold Snoad Roy Clarke 29 september 1991
De vader van Hyacinth is nogmaals ontsnapt en zit op de burgerlijke stand om te trouwen. Samen met buurvrouw Elizabeth gaat Hyacinth er haar vader ophalen. Omdat Hyacinth absoluut wil vermijden dat Elizabeth ziet in welk krot en achterbuurt Daisy woont, rijdt ze naar de villa van haar rijke zus Violet met het smoesje dat vader daar inwoont. Wat ze niet wist, is dat Violet's man Bruce vastzit in een boom. Daarbij komt dat hij aan travestie doet en dus momenteel gekleed is als vrouw.
12 6
Onslow's Birthday
Harold Snoad Roy Clarke 6 oktober 1991
Hyacinth wil niet naar het verjaardagsfeest van Onslow tot ze verneemt dat Rose een rijke Griekse vriend heeft die met een limousine rijdt. Om indruk te maken, nodigt Hyacinth de buren uit om zo te pochen dat ze per limousine wordt opgehaald. Er ontstaat heel wat hilariteit, behalve bij Hyacinth, wanneer blijkt dat de limousine een lijkwagen is.
13 7
Singing for Emmett
Harold Snoad Roy Clarke 13 oktober 1991
Richard kan op brugpensioen, maar wil niet omdat hij dan elke dag continue zit opgescheept met Hyacinth. Emmet is een zenuwinzinking nabij nu hij Hyacinth met de piano moet begeleiden voor een zangavond in de kerk. Daarbij komt dat een verwarde Rose op die bewuste avond het optreden komt verstoren met de melding dat ze in het klooster treedt.
14 8
The Toy Store
Harold Snoad Roy Clarke 20 oktober 1991
Vader is alweer ontsnapt en heeft het speelgoed in de speelgoedwinkel - naar zijn zeggen - verbeterd. In werkelijkheid is het speelgoed beschadigd met een schroevendraaier en niet meer geschikt voor verkoop. De schade bedraagt 235 Pond Sterling. Hyacinth haar sociale status dreigt te kelderen wanneer ze bij het ophalen van haar vader raadslid Nugent tegenkomt.
15 9
The Three-Piece Suite
Harold Snoad Roy Clarke 27 oktober 1991
Hyacinth verwacht elk ogenblik een levering van een driedelig zitbank: een replica zoals er eentje in Sandringham House staat. De zitbank wordt geleverd door een firma die ook hofleverancier is en Hyacinth wil dan ook dat de hele buurt de levering aanschouwt. Echter heeft Hyacinth haar oude zitbank aan Daisy beloofd en uiteraard komt haar familie deze ophalen op hetzelfde tijdstip als de levering van het dure salon.
16 10
A Picnic for Daddy
Harold Snoad Roy Clarke 3 november 1991
Hyacinth nodigt haar familie uit voor een picnic. Vader kan het niet laten om een joyride te maken met de wagen van Richard en Hyacinth. Er zit dan niets anders op dan vader te achtervolgen met Onslow's wagen. Wanneer die auto het begeeft, is Hyacinth genoodzaakt om beroep te doen op de dominee en zijn vrouw om zo met z'n allen de achtervolging verder te zetten. Wanneer vader eindelijk tot stilstand kan worden gebracht, duikt de politie ook nog eens op.
17 11
The Father Christmas Suit
Harold Snoad Roy Clarke 25 december 1991
Hyacinth heeft Richard gedwongen om zich als kerstman te verkleden en om in de kerk cadeautjes uit te delen aan de oude mensen. Richard en Emmet worden dronken van de sherry waardoor Elizabeth genoodzaakt is om de rol van kerstman over te nemen.

Seizoen 3[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
18 1
Early Retirement
Harold Snoad Roy Clarke 6 september 1992
Een depressieve Richard keert terug van zijn laatste werkdag. Het zint hem niet dat hij toch op brugpensioen moet en daardoor vanaf nu complete dagen met Hyacinth moet doorbrengen. Hyacinth telefoneert naar de eerste minister om na te gaan welke erevermeldingen en -medaiiles Richard krijgt. Om het brugpensioen te vieren, heeft Hyacinth enkele belangrijke gasten uitgenodigd. Het feest dreigt in duigen te vallen nadat de grote, agressieve hond van Rose's laatste verovering, meneer Bartholomew, op de oprit post heeft gevat.
19 2
Iron Age Remains
Harold Snoad Roy Clarke 13 september 1992
Hyacinth wil met Richard op daguitstap om na te gaan of er in hun streek restanten te vinden zijn uit de ijzertijd. Hun uitstap valt in het water omdat Rose zelfmoord tracht te plegen nu meneer Bartholomew de relatie heeft stopgezet. Daarnaast wil ze enkel met de dominee spreken.
20 3
Violet's Country Cottage
Harold Snoad Roy Clarke 20 september 1992
Hyacinth huurt het buitenverblijf van haar rijke zus Violet. Ze wil er een barbecue houden en heeft enkele belangrijke personen uitgenodigd. Hyacinth geraakt dronken en wordt omwille van een zonneslag afgevoerd naar het ziekenhuis.
21 4
How to Go on Holiday Without Really Trying
Harold Snoad Roy Clarke 27 september 1992
Hyacinth achterhaalt dat een van haar buren een dure vakantie heeft geboekt. Om hen te overtreffen, veinst ze dat zij en Richard een nog duurdere vakantie hebben geboekt. Onslow neemt Richard naar een café om "het onverantwoordelijke genot" te proeven en worden uiteraard beiden dronken. Hyacinth geeft zich als vrijwillger op om de kerk te kuisen. Groot is haar ergernis wanneer ook Rose in minirok opduikt om alzo de dakgoten te kuisen. Zelf is ze vernederd als blijkt dat ze de toiletten moet kuisen.
22 5
Richard's New Hobby
Harold Snoad Roy Clarke 4 oktober 1992
Richard heeft een nieuwe hobby: filmen. Hyacinth schept op dat Richard een echte filmmaker is, wat raadslid Nugent imponeert. Hyacinth nodigt enkele mensen uit om het kunnen van Richard te laten demonstreren. Daarbij komt dat Onslow zijn wagen net op die dag pech heeft voor het huis van Hyacinth en dat Richard met een politiecombi thuis wordt afgezet.
23 6
The Art Exhibition
Harold Snoad Roy Clarke 11 oktober 1992
Hyacinth bereidt een uitstap voor naar een kunstgalerij, maar het plan gaat niet door nu haar vader vertrokken is met de melding dat hij naar het vreemdelingenlegioen gaat. Samen met Rose en haar nieuwe vriend gaan ze op zoek naar vader, niet wetende dat alles wat in de wagen wordt gezegd, buiten kan worden gehoord omwille van een luidspreker op de wagen. Wanneer men vader vindt, tracht hij zijn liefde te verklaren aan een vrouw.
24 7
What to Wear When Yachting
Harold Snoad Roy Clarke 18 oktober 1992
Hyacinth en Richard mogen de jacht van kennissen gebruiken. Uiteraard heeft Hyacinth haar buren uitgenodigd om te kunnen pochen. Ze is teleurgesteld wanneer niet de mooie, grote, luxueuze boot aan de kaai dat jacht is, maar wel het kleine vaartuig er net naast. Hyacinth wil dat Richard de boot verplaatst, maar deze drijft verder af dan verwacht. Wanneer de boot de oever raakt, gaat Hyacinth overslag. Uiteraard is het bezoek getuige hoe een natte Hyacinth afdruipt.

Seizoen 4[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
25 1
A Job for Richard
Harold Snoad Roy Clarke 5 september 1993
Hyacinth wil dat Richard solliciteert naar een directeurspositie bij een producent van diepvriesproducten. Om bedrijfsleider Millburn te imponeren, nodigt zij hem uit voor een partij golf. Onslow moet ook op het golfterrein zijn en zich voordoen als een ruige onruststoker op het ogenblik dat Millburn arriveert zodat Richard hem kan wegsturen. Dat alles loopt zoals gepland en Millburn is geïmponeerd door Richard's actie. Echter, niet veel later duiken twee echte onruststokers op. Millburn vraagt Richard om deze ook te verdrijven. De poging van Richard mislukt compleet. Uiteindelijk slaat Hyacinth de onruststokers met haar handtas waardoor deze afdruipen. Ze krijgt dan prompt de job aangeboden. Richard smeekt om deze te aanvaarden, maar zij weigert omdat ze haar man niet de hele dag alleen thuis wil laten.
26 2
Country Retreat
Harold Snoad Roy Clarke 12 september 1993
Hyacinth wil een "klein buitenverblijf" op het platteland, maar wat ze werkelijk bedoelt is "iets groots en indrukwekkend". Ze belanden bij een keuterboer-met-spraakgebrek die zich duidelijk voelt aangetrokken tot Hyacinth tot ergernis van de boerin. Richard geraakt met zijn benen geklemd tussen de steunbalken op de zolder. Hyacinth wordt opgejaagd door allerlei boerderijdieren.
27 3
A Celebrity for the Barbecue
Harold Snoad Roy Clarke 19 september 1993
Hyacinth organiseert een zomerbarbecue en heeft heel wat personen uitgenodigd. Nu is ze nog op zoek naar een lokale beroemdheid. Wanneer ze in een tuincentra bloemen gaat kopen, herkent ze de manager omdat ze deze eerder op televisie zag. Ze nodigt hem dan ook uit in functie van die beroemdheid.
28 4
The Commodore
Harold Snoad Roy Clarke 26 september 1993
Hyacinth heeft zich als vrijwilliger opgegeven om een voornaam persoon van de marine op te halen aan het treinstation. Richard geraakt met zijn auto vast te zitten waardoor ze de man in eerste instantie mislopen. Wanneer Hyacinth de man wel vindt, tracht hij haar onmiddellijk te verleiden.
29 5
Looking at Properties
Harold Snoad Roy Clarke 3 oktober 1993
Vader heeft voor oproer gezorgd in het dorp en Richard moet hem ophalen. Daardoor is, tot grote vrees van Richard, Hyacinth alleen vertrokken op zoek naar een buitenverblijf op het platteland. Richard is dan ook in alle staten wanneer hij het riante gebouw ziet dat Hyacinth heeft genomen.
30 6
Please Mind Your Head
Harlold Snoad Roy Clarke 10 oktober 1993
Hyacinth blijkt tot opluchting van Richard dan toch geen riant gebouw te hebben genomen, maar enkel een appartementje in dat gebouw. Echter is dat appartement wel heel klein en laag. Hyacinth nodigt Elizabet en Emmet uit om te paardrijden, iets wat ze zelf duidelijk niet kan. Wanneer na terugkomst Hyacinth de andere gasten begroet, geraakt Emmet met zijn hoofd klem in het te lage plafond.
31 7
Let There Be Light
Harold Snoad Roy Clarke 17 oktober 1993
De vrijwilligers van de kerk houden hun hart vast: ze richten een verkoop in waar Hyacinth ook komt helpen. Daarbij heeft ze Richard opdracht gegeven om in de kerk electriciteitswerken uit te voeren, hoewel hij daar niets van afweet. Tot ontsteltenis van Hyacinth duiken ook Onslow, Daisy, Rose en haar seniele vader op. Laatstvernoemde denkt dat hij terug in de oorlog zit.

Speciale Afleveringen[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
32 1
Sea Fever
Harold Snoad Roy Clarke 26 december 1993
Hyacinth en Richard hebben een cruise geboekt op de QE2. Omwille van file, overbalast en nog enkele andere opstroppingen komen ze te laat aan in Southampton en dienen dusdanig naar Kopenhagen te vliegen om aldaar in te schepen. Tot Hyacinths' verbijstering zijn Daisy en Onslow ook aan boord: zij hebben de reis gewonnen en worden behandeld als VIPs waardoor ze zowat overal mogen komen en 's avonds dineren met de kapitein.
33 2
Angel Gabriel Blue
Harold Snoad Roy Clarke 25 december 1994
Richard lijdt aan zwemmerseczeem. Omdat dit volgens Hyacinth niet past in hun sociale klasse, omschrijft ze de aandoening als jicht dewelke is ontstaan omwille van hun overdadig rijkelijk leven.

Seizoen 5[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
34 1
The Senior Citizen's Outing
Harold Snoad Roy Clarke 3 september 1995
Hyacinth heeft zich als vrijwilliger opgegeven om de oudere bevolking te begeleiden op een daguitstap van de kerkgemeenschap. De dominee plaatst haar bij een oude, geile Italiaan en reiszieke vrouw.
35 2
The Mayor's Fancy Dress Ball
Harold Snoad Roy Clarke 10 september 1995
Hyacinth en Richard zijn uitgenodigd op het verkleedbal van de burgemeester, maar zij is niet opgezet met de kostuums die Richard heeft gehuurd. Rose heeft een Poolse vriend wiens naam ze niet kan uitspreken.
36 3
Hyacinth Is Alarmed
Harold Snoad Roy Clarke 17 september 1995
Richard is hun huwelijksverjaardag vergeten. Gelukkig komt men die dag een alarminstallatie installeren en veinst hij dat dit zijn cadeau is.
37 4
A Riverside Picnic
Harold Snoad Roy Clarke 24 september 1995
Hyacinth organiseert een picnic in een riparische zone waarop ze enkele buren heeft uitgenodigd. Tegen hun zin gaan Emmet en de dominee. Het eten wordt bevuild door een graafmachine.
38 5
Skis
Harold Snoad Roy Clarke 1 oktober 1995
Hyacinth heeft voor Richard zijn verjaardag skilatten gekocht, niet omdat ze gaan skiën, wel omdat dit mooi oogt op hun wagen. Richard dient het dak van het huis van Violet en Bruce te herstellen en neemt Emmet en Elizabet mee. Tot ongenoegen van Hyacinth is er een huiselijke ruzie bij haar zus Violet.
39 6
The Country House Sale
Harold Snoad Roy Clarke 8 oktober 1995
Richard tracht te verhinderen dat Hyacinth een bod doet op een openbare verkoop van een groot landgoed. Zijzelf wil uiteraard bieden als is het maar om te kunnen opscheppen tegenover hun buren die ook aanwezig zijn. De hond van Onslow is missende en diens wagen werd ingenomen door een zekere mevrouw Braddock.
40 7
The Boy Friend
Harold Snoad Roy Clarke 15 oktober 1995
Nadat Hyacinth verneemt dat Emmet de musical "The Boy Friend" produceert, wil ze er alles aan doen om een rol te bemachtigen. Haar vader denkt dat de oorlog terug gestart is en bewaakt het huis van Onslow en Daisy zo streng dat niemand het huis kan betreden noch verlaten.
41 8
A Barbecue at Violet's
Harold Snoad Roy Clarke 22 oktober 1995
Hyacinth geeft een barbecue maar het event wordt overschaduwd door het geruzie van Violet en Bruce. Daarbij komt dat haar vader paardenmest over het buffet kapt.
42 9
The Rolls Royce
Harold Snoad Roy Clarke 29 oktober 1995
Om hun buren te imponeren huurt Hyacinth een Rolls Royce.
43 10
The Hostess
Harold Snoad Roy Clarke 5 november 1995
Hyacinth heeft een advertentie in de krant gezet met het bericht dat ze cursisten zoekt voor haar cursus etiquette. De advertentie is echter zo opgesteld dat de deelnemers denken dat Hyacinth een striptease geeft.
44 11
The Pageant
Harold Snoad Roy Clarke 25 december 1995
Hyacinth, Richard en enkele andere vrijwilligers brengen in de kerk een toneelstuk over de Britse burgeroorlog waarin zij Henriëtta Maria van Frankrijk speelt en hij Karel I van Engeland. De andere acteurs haken af waardoor Hyacinth genoodzaakt is de rollen te geven aan Onslow, Daisy, Rose, Bruce en Violet.

Speciale afleveringen[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regie Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
S.E 1
The Memoires of Hyacinth Bucket
Harold Snoad Roy Clarke 20 maart 1997
Onslow en Daisy kijken terug op de leukste gebeurtenissen van Hyacinth uit de serie.
S.E 2
Life Lessons from Onslow
Harold Snoad Roy Clarke 9 september 2008
Onslow geeft levenslessen op basis van fragmenten uit de reeks
S.E 3
Young Hyacinth
Sandy Johnson Roy Clarke 2 september 2016
Eind jaren 1950 is een jonge Hyacinth Walton vastberaden om zich hogerop te begeven op de sociale ladder.