Linda Desmedt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Linda De Smet)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Linda Desmet
Personage uit Familie
Debuut Aflevering 2098 (26 maart 2001)
Laatst gezien Aflevering 6018 (6 oktober 2017)
Reden vertrek Vertrokken na scheiding met Jan
Gespeeld door Hilde Van Wesepoel
Informatie
Kinderen Guido Van den Bossche
Getrouwd met Jan Van den Bossche (2001-2017)
Lijst van personages

Linda Desmet is een personage in de VTM-televisieserie Familie, gespeeld door Hilde Van Wesepoel.

Linda is sinds 2001 een vast personage in de serie. Ze is getrouwd met Jan Van den Bossche. Samen hebben ze een zoon, Guido. Ze is ook altijd als een moeder geweest voor Leen Van den Bossche en Maarten Van den Bossche.

Overzicht[bewerken]

Jan heeft Linda ontmoet na zijn scheiding met Nele en werd meteen verliefd op haar. Ze trouwden dan ook kort nadien. Al snel blijkt dat Linda van aanpakken weet en ze kan Jan dan ook makkelijk de baas. Thuis heeft ze te touwtjes in handen, zowel bij haar man als bij de kinderen.

Ze werkte vroeger als verpleegster maar is daarna huisvrouw geworden. Door financiële moeilijkheden moest ze echter terug gaan werken als verpleegster. Zo werkt ze nu samen met haar stiefdochter Mieke Van den Bossche en met Trudy Tack De Rixart De Waremme.

Haar relatie met Jan is zeer standvastig, maar toch hebben ze maar al te vaak meningsverschillen en ruzies. Zo kan Linda zich vaak ergeren aan het kinderachtige gedrag van Jan. Wanneer hij het café van Dimi wil overnemen is ze er niet over te spreken, maar uiteindelijk legt ze er zich toch bij neer. Sindsdien woont ze samen met Jan en Guido boven het café.

Linda krijgt het moeilijk in haar relatie wanneer een man opduikt waar ze destijds nog een buitenechtelijke relatie mee had. William betovert haar opnieuw terwijl Jan steeds meer aan zichzelf denkt en Linda op de zenuwen werkt. Linda moet met zeer veel moeite haar gevoelens onderdrukken. Uiteindelijk vertrekt William samen met zijn echte vrouw terug naar Zweden, waar hij later plots sterft.