Lisa Fischer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lisa Fischer, Oslo (2016)

Lisa Fischer (Brooklyn, 7 december 1958) is een Amerikaanse R&B-zangeres die bekendstaat om haar hoge zang en haar hitsingle uit 1991, "How Can I Ease the Pain".

Fischer werd geboren in de wijk Fort Greene van Brooklyn, New York. Zij begeleidde in het begin van haar loopbaan Luther Vandross bij verschillende tournees en was ook achtergrondzangeres bij Billy Greene en Melba Moore.

Fischer ontving een Grammy Award voor de Best Female R&B Vocal Performance in 1992. Vanaf medio 90'er jaren verdween ze echter van het toneel.

Momenteel (2006) is ze zangeres voor zowel Atlantic Records als GRP Records. Ze gaat regelmatig mee met de Rolling Stones bij hun tournees, onder andere in de Amsterdam ArenA op 31 juli 2006. Ze trad ook op met Tina Turner.

Fisher is te zien en horen in de muziek documentaire "Twenty Feet from Stardom" (2013) door Gil Friesen Productions en Tremolo Productions. Waarin Fisher wordt getoond in context met haar vak- en tijdgenoten. Deze 91 minuten durende documentaire geeft een beeld van de wereld die de achtergrondzang is en de harmonie die het in de muziekwereld heeft gebracht. Haar persoonlijke bijdrage hierin geeft een opname van haar visie op de expressie die zo belangrijk voor haar is in de wereld van vocalisten.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

  • 1991 So Intense
  • 1992-O Come All Ye Faithful-Home Alone 2 Lost In New York

Prijzen en nominaties[bewerken]

jaar prijs
1991 Soul Train Music Award for Best R&B/Urban Contemporary Single - Female voor "How Can I Ease the Pain" (gewonnen)
1991 Grammy Award for Best Female R&B Vocal Performance voor "How Can I Ease the Pain" (gewonnen)
1991 Grammy Award for Best R&B Song voor "How Can I Ease the Pain" (nominatie)