Lloyd Erskine Sandiford

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Lloyd Erskine Standiford)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lloyd Erskine Sandiford (Barbados, 24 maart 1937) is een Barbadiaans politicus. Tussen 1987 en 1994 was hij premier van Barbados.

Erskine Sandiford studeerde Engels aan de West-Indische Universiteit. Vervolgens studeerde hij economie en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Manchester. Na zijn terugkeer op Barbados werd hij lid van de Democratic Labour Party (DLP). In 1967, een jaar na de onafhankelijkheid, werd hij voor de DLP in de Senaat benoemd. In 1971 werd hij in de Assemblée gekozen; kort daarop werd Sandiford lid van de regering van premier Errol Barrow en bekleedde diverse ministerposten, waaronder het ministerschap van Onderwijs.

In 1976 belandde de DLP in de oppositie, maar nadat de DLP in 1986 weer aan het bewind kwam, werd Sandiford vicepremier onder Barrow. De vroege dood van Barrow in 1987 betekende dat Sandiford de nieuwe premier werd. In 1991 leidde hij de DLP naar een verkiezingsoverwinning, waarna hij als premier aan kon blijven. Nadat de DLP in 1994 de verkiezingen verloor, trad hij af. Hij bleef parlementariër tot 1999.

Lloyd Erskine Sandiford is geridderd, waardoor hij het predicaat Sir voor zijn naam mag dragen.

Zie ook[bewerken]

Voorganger:
Errol Walton Barrow
Premier van Barbados
1987-1994
Opvolger:
Owen Seymour Arthur