RunningNL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Losse Veter)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RunningNL
Vivian Ruijters, hardloopster in 2003 en later enige tijd interviewster bij Losse Veter
Vivian Ruijters, hardloopster in 2003 en later enige tijd interviewster bij Losse Veter
Genre Hardlooptijdschrift
Frequentie Digitaal; tweemaandelijks
Eerste editie Digitaal vanaf 2009; papieren versie vanaf 2011
Land(en) Nederland
Uitgeverij(en) Losse Veter uitgeverij
Andere versie(s) Losse Veter Magazine
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

RunningNL is een website en papieren tijdschrift over atletiek en hardlopen, dat is opgericht in 2009 met de intentie om de "hardloopbeleving" te bevorderen.[1]

De website werd opgericht door de Delftse architect Dennis Kaspori (1973)[2] en Vivian Ruijters.[3] Kaspori werkte eerder samen met Jeanne van Heeswijk.[4] Daarvoor had hij bij V2 Instituut voor de instabiele media een onderzoeksbureau opgezet over stedelijk condities, publiek ruimte en huisvesting, genaamd The Maze Corporation.

Een van de fotografen van het eerste uur was London Loy, die kwam met de suggestie voor een papieren versie.[1] De proefversie van dit tijdschrift droeg een coverfoto van Marcel van der Westen door Loy, en een uitgebreid artikel van hem. Van deze fotosessie zelf werd ook een Losse Veter-video verspreid. Verder heeft onder anderen Vivian Ruijters meegewerkt als interviewer.[5] Een van de columnschrijvers is Abdelkader Benali, die in 2017 zijn columns bundelde met ander werk in het hardloopboek Asfalt, Zand & Stenen.[6] Eerder, in 2012, had Losse Veter al eens een boek uitgegeven over Marti ten Kate onder de titel Oerend Hard.[3]

Het tijdschrift biedt rapportages over hardloopevenementen en aan hardlopen gerelateerde evenementen. Daarnaast bestaat bestaat de inhoud uit advies aan beginnende en gevorderde hardlopers over voeding, trainingsschema's, hardloopoefeningen en blessures.

Naast het digitaal platform en het papieren tijdschrift is Losse Veter rond 2011 begonnen met video-interviews, die online werden geplaatst.[7] Anno 2018 biedt Losse Veters meer dan 4.400 videos aan via Vimeo.[8] In januari 2019 wijzigde Losse Veter van naam. Zowel de website als het tijdschrift gingen verder onder de naam RunningNL.


Externe links[bewerken]