Loungebank

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
08-11-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Een loungebank , afgeleid van de chaise longue bank, is een bank met een korte leuning en een langer uitstekend deel waardoor het mogelijk is om op die plek languit, inclusief voeten, op de bank te zitten of te liggen.

De loungebank vindt tegenwoordig zijn toepassing zowel binnen als buitenshuis

Materialen[bewerken]

De toegepaste materialen voor de loungebanken zijn hout (teakhout en steigerhout), wicker (kunststof vlechtdraad) en aluminium.


Geschiedenis[bewerken]

De oorsprong van de loungebank ligt duizenden jaren geleden in het oude Egypte, bij de chaise longue. In deze tijd ontstond de eerste combinatie van een stoel en een ligbed. Dit model werd gemaakt van samengebonden palmbladeren. Om de ligstoel comfortabeler te maken, pasten de Egyptenaren een constructie toe met houten lattenbodems, gefineerd met ivoor of ebbenhout.[1]

Na verloop van tijd werd de ligstoel ook populair in andere landen. Oude Grieken beelden af dat goden en godinnen in dit type stoel aanlagen. De Grieken gebruikten de stoel om in te relaxen en men ging in een chaise longue zitten/liggen om conversaties aan te gaan, muziek te luisteren en te drinken. De oude Romeinen namen dit idee over en gebruikten de stoel ook om 's nachts op te slapen. Ze maakten de stoel comfortabeler door deze met stof te bekleden en er kussens op te leggen.[1]