Lunch Garden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lunch Garden
Hoofdkantoor Evere
Sector restaurants
Website www.lunchgarden.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Lunch Garden is een Belgische zelfbedieningsrestaurantketen. De keten heeft meer dan 70 vestigingen in heel het land en is historisch gezien gekoppeld aan de warenhuizen van Grand Bazar, Sarma en Nopri.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het concept om een cafetaria te bouwen naast een GB ontstond in het jaar 1966, onder de naam Resto GB. De winkelketen Sarma-Nopri had ook zijn eigen zelfbedieningsrestaurants. Sarma-Nopri werd overgenomen door GIB Group, de moedermaatschappij van GB, en de twee restaurantketens smolten samen onder de naam Lunch Garden.

In 2002 werd Lunch Garden gekocht door de investeringsgroep Carestel, die de naam Lunch Garden behield, maar sleutelde aan het concept.[1] In 2004 verkocht Carestel echter Lunch Garden weer aan privé-investeerders. In 2009 werd het overgenomen door het Amsterdamse investeringsfonds H2.[2] In 2012 startte men een samenwerking met Total voor de uitbreiding van het aantal wegrestaurants naast Total-tankstations, waarbij de Café Bonjour-restaurants van Total worden omgebouwd naar Lunch Gardens.[3] In 2015 verkocht H2 Lunch Garden aan de Brits-Nederlandse private equity fonds Bregal Freshtream.

De restaurants zijn alle dagen open, werken met seizoensmenu's, bieden warme en koude maaltijden aan, en een mogelijkheid om gerechten mee te nemen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]