MSV Zeemacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Clubembleem

MSV Zeemacht (Marine Sport Vereniging Zeemacht) is een omnisportvereniging uit Den Helder, Noord-Holland, Nederland.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging werd op 1 januari 1917 opgericht als de sportclub voor strijdkrachten van de Koninklijke Marine. De clubkleuren zijn rood (shirt), wit (broek) en blauw (kousen).

Sporten

Sporten die bij Zeemacht beoefend kunnen worden zijn badminton, basketbal, boksen, cricket, jiu-jitsu, judo, karate, schermen, schoonspringen, tennis, voetbal, waterpolo, zaalvoetbal en zwemmen.

Activiteiten

Naast de sporten zijn er activiteiten voor biljarten, volleybal, leszwemmen, sport en spel voor 55+ en telt de club een vrouwenkoor.

Zaalvoetbal[bewerken | brontekst bewerken]

MSV Zeemacht
Naam Marine Sport Vereniging Zeemacht
Bijnaam Sailors
Opgericht 1 januari 1917
Plaats Den Helder
Complex Sporthal de Brug
Competitie
Eerste divisie (m) (2019/20)
Hoofdklasse (v) (2019/20)
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Begin jaren 60 is de club begonnen met zaalvoetbal en mag zich daarmee officieel de oudste club van Nederland noemen. In het seizoen 2006/07 werd voor het eerst de Eredivisie bereikt. Dit was voor een seizoen. Op 25 mei 2007 werd bekend gemaakt dat TZV Den Helder zich bij Zeemacht aansloot. Dit had als gevolg dat het 2e team van Zeemacht maar een niveau lager speelde dan het eerste team, het kwam in het seizoen 2007/08 uit in de Hoofdklasse. In het seizoen 2010/11 speelde Zeemacht weer op het hoogste niveau in de Eredivsie.

In het seizoen 2019/20 komt de club weer in de Eerste divisie uit na de degradatie in 2018/19 uit de Eredivisie.

Van de vrouwenafdeling in het zaalvoetbal komt het eerste team in het seizoen 2019/20 uit in de Hoofdklasse. De overige selecties komen uit op regionaal niveau.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]