MSV Zeemacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marine Sport Vereniging Zeemacht is een omnisportvereniging uit Den Helder. De club heeft meerdere afdelingen en is opgericht in 1917. Van oudsher is het de sportclub voor strijdkrachten van de Koninklijke Marine.

Zaalvoetbal[bewerken]

MSV Zeemacht
MSV Zeemacht
Naam Marine Sport Vereniging Zeemacht
Bijnaam Sailors
Opgericht 1 januari 1917
Plaats Den Helder
Stadion Sporthal de Brug
Trainer Arjan de Klerk
Competitie Eredivisie
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

MSV Zeemacht is een Nederlandse zaalvoetbalclub uit de Noord-Hollandse stad Den Helder. De club is ontstaan op 1 januari 1917. Begin jaren 60 is MSV Zeemacht begonnen met het zaalvoetbal en mag zich daarmee officieel de oudste club van Nederland noemen. In het seizoen 2006/2007 heeft de club voor het eerst in historie de Eredivisie behaald. Dit was voor 1 seizoen, want op de laatste speeldag degradeerde de club naar de 1e divisie. De clubkleuren zijn rood (shirt), wit (broek) en blauw (kousen).

Op 25 mei 2007 werd bekend dat Zeemacht een fusie is aangegaan met TZV Den Helder. TZV Den Helder houdt op te bestaan. Dit heeft tot gevolg gehad dat het 2e team van Zeemacht maar 1 niveau lager speelt dan het eerste team. Het 2e team speelt in het seizoen 2007/2008 in de Hoofdklasse.

Voor het seizoen 2010/2011 speelt MSV Zeemacht op het hoogste niveau van Nederland, de Eredivsie. MSV Zeemacht heeft ervoor gekozen een eigen jeugdopleiding te starten (A1, B1, C1 en C2).

MSV Zeemacht heeft zeven damesteams. Het eerste komt uit in de eerste klasse KNVB. De overige selecties komen uit op een regionaal niveau.

Overige afdelingen[bewerken]

MSV Zeemacht heeft ook een zwemvereniging en geeft leszwemmen, een judo/jiu-jitsu/karatevereniging, een boksvereniging, een basketbalvereniging, een volleybalvereniging, een schermvereniging, een handboogsportvereniging, een tennisvereniging, een badmintonvereniging en bewegen voor ouderen.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]