Magnet.me

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
04-12-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: promo.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de verwijderingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)


Magnet.me is een online netwerk, actief sinds 12 augustus 2012, gericht op studenten en starters op zoek naar werkgevers. De website heeft ongeveer 100.000 geregistreerde studenten en 1.500 geregistreerde werkgevers. Magnet.me werd in 2012 opgericht door Vincent Karremans, Freek Schouten, Hugo de Ruiter en Laurens van Nues. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.


Magnet.me
Type Sociaalnetwerksite
Taal Nederlands, Engels
Registratie verplicht en gratis
Gebruikers 100,000
Eigenaar Magnet.me B.V.
Opgericht 12 augustus 2012
Oprichters Vincent Karremans, Freek Schouten, Hugo de Ruiter, Laurens van Nues
Status Actief
Link http://www.magnet.me
Portaal  Portaalicoon   Media

Concept en gebruiksmogelijkheden[bewerken]

Magnet.me is een marktplaats met aan de ene kant studenten en aan de andere kant werkgevers. Het gebruik van het platform is voor beide typen gebruikers gratis.

Werkzoekende studenten en starters maken een profiel aan met relevante persoonlijke informatie zoals studieachtergrond, werkervaring, interesses en andere elementen. De werkzoekende kan zich op het platform verbinden met bedrijven om op de hoogte te blijven van mogelijkheden bij dit bedrijf.

Werkgevers kunnen via het platform profielen van studenten bekijken en hun uitnodigen om te solliciteren voor relevante functies.

Via de website kunnen ook berichten worden uitgewisseld tussen beide partijen.

Studenten maken een profiel aan met relevante informatie zoals studieachtergrond, werkervaring, gesproken talen, interesses en andere elementen. Als een student aan de algemene selectiecriteria van een werkgever voldoet, ontvangt hij of zij een connect verzoek - of, als ze aan de criteria van een baan of stage voldoen, wordt deze naar hen gestuurd. Werkgevers kunnen via het platform studenten uit hun netwerk uitnodigen om te solliciteren en via de website berichten uitwisselen.

Industrie en concurrentie[bewerken]

Concurrenten van Magnet.me zijn Graduateland en Wikijob.

Prijzen[bewerken]

  • Eerste prijs Flex Innovatie Fonds voor het meest innovatieve businessplan in de HR industrie (2013).
  • UK Department of International Trade Investment Award voor beste nieuwkomer in het Vereningd Koninkrijk (2016).

Referenties[bewerken]

  1. "The Office: het Rotterdamse penthouse van Magnet.me" Sprout. Teruggehaald 2017-12-04
  2. "Cookiewall | Het Financieele Dagblad" fd.nl. Teruggehaald 2017-12-03
  3. "Rotterdamse startup Magnet.me haalt €1 miljoen op en noemt Brexit 'Een zege' (interview)" Quote. Teruggehaald 2017-12-04
  4. Tijdschrift, Made in Shoreditch. "This New Website Is Changing The Way Students Find Jobs in UK- Made in Shoreditch Magazine". Teruggehaald 2017-12-04
  5. "You've been invited to apply!" Magnet.me | Blog. Teruggehaald 2017-12-04
  6. "Startup Magnet.me gaat acheter LinkedIn aan" Sprout. Teruggehaald 2017-12-01
  7. "Finale FlexInnovatieFonds- Magnet.me is de winnaar- FlexNieuws" www.flexnieuws.nl. Teruggehaald 2017-12-04
  8. "Brexit schaadt Brits-Nederlandse verhouding (nog) niet" Teruggehaald 2017-12-01