Maine (Noord-Ierland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
De Maine mondt uit in Lough Neagh

De Maine is een rivier in Noord-Ierland. Hij stroomt van noord naar zuid langs de westkant van Ballymena en eindigt in het Lough Neagh. De lengte is slechts 6,5 km.

Zijrivieren zijn de Braid, de Cloghwater, de Clough en de Kellswater die zijn oorsprong vindt op het Antrimplateau. De Clough is nergens breder dan vijf meter, de andere rivieren zijn groter.

Viswater[bewerken | brontekst bewerken]

Lokaal staat de Maine bekend als goed viswater vooral voor zalm en forel. Ook bij de zijrivieren kan gevist worden. Hengelaars moeten een vergunning hebben van de Department of Culture, Arts and Leisure (DCAL). Het seizoen is geopend vanaf 1 april en blijft voor de meeste vissoorten open tot 31 oktober. Het dagtarief is £10 tot 31 juli en £20 vanaf 1 augustus. Het wordt geregistreerd als er vissen gevangen worden van 50 cm of groter.

Forel

Vissers mogen per dag slechts vier forellen per hengel meenemen, de rest moet teruggezet worden. Als ze kleiner dan 23 cm zijn, moeten ze ook teruggezet worden.

Zalm

De populatie van zalm is achteruit gegaan dus alle gevangen zalmen moeten teruggezet worden.

Golfbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de Maine ligt de 18-holesgolfbaan van de Galgorm Castle Golf Club. Hier werd het Noord-Iers Open van de Europese Challenge Tour 2013 gespeeld.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Maine wordt op sommige kaarten ook als Main geschreven.