Naar inhoud springen

Marcelo Zarvos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Marcelo Zarvos
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Marcelo Uchoa Zarvos
Geboren São Paulo, mei 1969
Geboorteplaats São PauloBewerken op Wikidata
Land Vlag van Brazilië Brazilië
Werk
Beroep muzikant, componist
Instrument(en) piano, accordeon
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Marcelo Uchoa Zarvos (mei 1969 in São Paulo) (São Paulo, Mei 1969) is een Braziliaanse pianist en componist, soms ook accordeonist.

Marcelo Zarvos werd geboren in de tweede generatie Griekse emigranten in São Paulo en groeide daar op. Op 10-jarige leeftijd begon Zarvos intensief met pianospelen voordat hij op 13-jarige leeftijd professioneel optrad in lokale nachtclubs. Een jaar later had hij een platencontract bij Columbia Records, toen hij zich bij de redelijk succesvolle band Tokyo voegde. Tijdens zijn tijd als bandlid kwam hij niet alleen in aanraking met muzikale compositie als toetsenist en songwriter, hij ervoer ook andere muzikale invloeden tijdens het spelen met o.a. Nina Hagen en Cauby Peixoto. Dit leidde er vervolgens toe dat hij muziek bleef studeren onder begeleiding van de Duitse muzikant Hans-Joachim Koellreutter, voordat hij op 18-jarige leeftijd begon aan het Berklee College of Music om muziek te studeren, die hij aan het California Institute of the Arts afsloot met een bachelor graad. Vervolgens studeerde hij af met een master in muziek aan het Hunter College.

Nadat Zarvos het jazzalbum Dualism had opgenomen met Peter Epstein en de albums Labyrinths en Music Journal als leader, was het de Braziliaanse regisseur Paulo Machline die hem in 1999 ontmoette in een nachtclub in New York en hem vroeg om voor zijn korte film Uma História de Futebol muziek te componeren. Sindsdien werkte Zarvos als componist voor films als The Good Shepherd, Brooklyn's Finest en The Beaver.

Zarvos heeft een relatie met de Amerikaanse actrice Janel Moloney, met wie hij sinds 14 februari 2010 een zoon heeft.

Onderscheidingen

[bewerken | brontekst bewerken]

Emmy Award

  • 2009: Nominatie voor Outstanding Music Composition for a Miniseries, Movie or a Special van Taking Chance
  • 2010: Nominatie voor Outstanding Music Composition for a Miniseries, Movie or a Special van You Don’t Know Jack
  • 1994: Dualism
  • 1997: Labyrinths
  • 2000: Music Journal
[bewerken | brontekst bewerken]