Maria Lang mysteries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maria Lang mysteries
Genre Misdaad
Speelduur per afl. 90 minuten
Hoofdrollen Tuva Novotny
Linus Wahlgren
Ola Rapace
Regie Birger Larsen
Christian Eklöw & Christopher Panov
Peter Schildt
Daniel Di Grado
Molly Hartleb
Muziek Karl & Pär Frid
Land van oorsprong Vlag van Zweden Zweden
Taal Zweeds
Productie
Producent Reneé Axö
Uitvoerend
producent
Johan Mardell
Productiebedrijf Pampas Produktion Ab
Svensk Filmindustri
Distributie Vlag van Nederland / Vlag van België Lumière
Uitzendingen
Start 8 maart 2013
Einde 20 november 2013
Afleveringen 6
Seizoenen 1
Zender Vlag van Zweden TV4
Vlag van België Canvas
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Maria Lang mysteries (Zweeds: Maria Lang; Engels: Crimes of Passion) is een zesdelige televisieserie naar de boeken van de Zweedse misdaadschrijfster Maria Lang (1914-1991) die in 2013 uitgezonden werd op de Zweedse zender TV4.

Alle zes de verhalen spelen zich af in de jaren 1950 in de Zweedse regio Bergslagen en draaien meestal om passionele moorden. Hoofdpersonen van de verhalen zijn politie-inspecteur Christer Wijk (Ola Rapace) en literatuurstudente Puck Ekstedt (Tuva Novotny) met haar verloofde (en latere echtgenoot) Einar ‘Eje’ Bure (Linus Wahlgren).

De eerste aflevering werd als film in de bioscoop gebracht in maart en de volgende afleveringen verschenen enkel op televisie en werden later ook op dvd uitgebracht.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Ola Rapace Christer Wijk
Tuva Novotny Puck Ekstedt
Linus Wahlgren Einar Bure

Lijst van afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Titel Regie Script Datum Vlag van Zweden Datum Vlag van België
1
Mördaren ljuger inte ensam
Birger LarsenCharlotte Orwin
Jonna Bolin-Cullberg
8 maart 201329 maart 2014[1]
Literatuurstudente Puck Ekstedt wordt door haar mentor, professor Hammar, uitgenodigd om in gezelschap van een kleine vriendengroep Midzomer te vieren in zijn buitenhuisje op een eiland. In het gezelschap bevindt zich ook Einar met wie Puck in het geheim een verhouding heeft. Na een romantische avond ontdekken de twee het lichaam van een van de gasten. Einar roept de hulp in van zijn vriend, politiecommissaris Christer Wijk. 
2
Kung Liljekonvalje av dungen
Christian Eklöw
Christopher Panov
Charlotte Orwin
Jonna Bolin-Cullberg
7 augustus 20135 april 2014
Puck, Einar en politie-inspecteur Christer Wijk worden in Skoga uitgenodigd op een huwelijksfeest. De dag voor het huwelijk verdwijnt de bruid spoorloos nadat ze langs de bloemist gepasseerd is. Christer Wijk treft haar later dood aan met een boeket meiklokjes in haar handen. Het is aan de politie-inspecteur om uit te zoeken wie de dader is want iedereen blijkt wel iets te verbergen hebben. 
3
Inte flera mord
Peter SchildtCharlotte Orwin
Jonna Bolin-Cullberg
4 september 201312 april 2014
Puck en Einar zijn twee maanden gehuwd en ze beslissen hun laatste vakantieweken door te brengen in Einars woonplaats Skoga. Ze brengen hun vakantie door in de houten vakantiewoning van Einars zuster in gezelschap van Pucks vader, professor Johannes Ekstedt, en zijn kat Thotmes III. Na de eerste nacht vindt Einar een dode man op het gazon die met een mes neergestoken werd. Christer Wijk komt de moord onderzoeken. 
4
Rosor, kyssar och döden
Daniel Di GradoAlexander Onofri
Kerstin Gezelius
9 oktober 201319 april 2014
Puck en Einar worden uitgenodigd op het buitenverblijf Rödenbergshyttan voor het verlovingsfeest van Christer Wijk en Gabriella. Puck vindt Gabriella’s grootvader dood in bed en hij blijkt vergiftigd te zijn. Snel wordt het duidelijk dat de relaties tussen de personen die in het huis leven ingewikkelder zijn dan gedacht. Is het toeval of niet dat de grootvader vermoord wordt net nu inspecteur Wijk aanwezig is? 
5
Farliga drömmar
Molly HartlebCharlotte Orwin
Jonna Bolin-Cullberg
6 november 201326 april 2014
Puck heeft een baan als stenografe gevonden bij de excentrieke nobelprijslaureaat voor literatuur Andreas Hallman. Hallman is behalve begaafd en charmant ook neurotisch en dwingt zijn vrouw en drie kinderen op te groeien ver van de buitenwereld verwijderd. Op een avond sterft Hallmans oudste zoon en het is onzeker of hij een natuurlijke dood gestorven is. Later overlijdt Hallman zelf en hij werd met zekerheid vermoord. 
6
Tragedi på en lantkyrkogård
Christian Eklöw
Christopher Panov
Alex Haridi20 november 20133 mei 2014
Op kerstavond zijn Puck, Einar en professor Ekstedt uitgenodigd bij de dominee in de pastorij voor een kerstdiner. Een knappe blondine, Barbara Sandell, klopt aan en vertelt dat haar man vermist is. Hij wordt vermoord teruggevonden waardoor het rustige dorp op Kerstmis plots in rep en roer staat en Christer Wijk komt de moord onderzoeken. 

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]