Martin Turner's Wishbone Ash

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martin Turners Wishbone Ash

Martin Turner's Wishbone Ash (MTWA) is een Britse muziekgroep.

Er is al jaren onenigheid wie nou de rechten heeft van de naam Wishbone Ash. Andy Powell lijkt daarbij somsaan het langste eind te trekken, maar men zal er waarschijnlijk nooit uitkomen. Dit had tot gevolg dat er midden jaren 00 twee versies ontstonden van Wishbone Ash, die van Andy Powell en die van Martin Turner. Beide waren medeoprichters van de oorspronkelijke band.

De eerste samenstelling van MTWA bestond naast basgitarist Turner uit Keith Buck en Ray Hatfield op gitaar en Rob Hewins op slagwerk. Twee gitaren, een basgitaar en slagwerk is de klassieke samenstelling van deze gitaarband. Tijdens optredens kwam ook oorspronkelijk lid Ted Turner meespelen, maar werd geen vast lid. Al snel kwamen er wijzigingen in het personeelsbestand. Eind 2008 bestond de band uit Turner, Danny Wilson, Ray Hatfield en Dave Wagstaffe (sl).

Anno 2009 heeft de muziekgroep nog geen nieuw repertoire uitgebracht maar teerde op de oude successen van Wishbone Ash. Ook de titels van hun muziekalbums verwezen naar de geschiedenis. De oorspronkelijke Wishbone Ash bracht livealbums uit onder de titels Live Dates en Argus was hun succesvolste album. Gedurende het seizoen 2008 / 2009 toerde MTWA met Argus als hoofdact.

Discografie[bewerken]

Externe link[bewerken]