Maskers en Mysterie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Maskers en Mysterie is een Belgische hoorspelenreeks die tussen 1983 en 1997 werd uitgezonden door de BRT.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Schrijver Jaar Beschrijving
Terug uit het Paradijs Kiyokazu Yamamoto 1983 Een Japanse monnik die een vrouw leert kennen, besluit van zijn zelfopoffering af te zien.
Een gezellig avondje Charles Maître Een bankbediende wordt gechanteerd door foto's waar hij met een prostituee op staat.
Een man van staal Patrick Bernauw 1997 Drie mensen beginnen elkaar te wantrouwen als de politie een onderzoek instelt naar de verdachte dood van een rijke oude man.
Ogen om te zien Charles Maître De ex-vrouw van een hoofdcommissaris vraagt hem om uit te vinden wie haar stiefzoon een moord in de schoenen wil schuiven.
De bescheiden bezoeker Charles Maître De echtgenoot van de ex-minnares van een schrijver besluit de schrijver op te zoeken en hem te vermoorden.
Het Vluchtmisdrijf Louis Thomas Als een romanschrijver hoort dat zijn vrouw bij een vluchtmisdrijf is betrokken, helpt hij haar uit handen van de politie te blijven.
Het Minste Kwaad Charles Maître De politie twijfelt of de val van de vrouw van een rijke zakenman wel een ongeluk was.
De duivel bij het haardvuur Jean Chatenet 1997 Een echtgenoot heeft plannen om zijn vrouw te vermoorden, maar krijgt opeens bezoek van een man die hem komt waarschuwen.
Een orgaan te ver Marijke Hermans Twee artsen stelen de organen van hun patiënten.
Konijn op grootmoeders wijze Kristof De Pape 1997 Nadat een verbrandingsoven in een provinciedorpje met zwaar toxicologisch afval explodeert, wordt het voor een gewone huismoeder het te heet onder de voeten.
Op uw gezondheid Charles Maitre 1997 Een keiharde zakenvrouw tart haar echtgenoot, zuster en compagnon zo zeer dat deze drie de handen in één slaan om van haar verlost te raken.
Wie het laatst lacht Pierre Frachet 1997 Een overspelige vrouw krijgt op een dag bezoek van een vreemdeling die haar aanbiedt haar echtgenoot te vermoorden.
De spreekkamer Jean Cosmos 1997 Een veroordeelde moordenaar krijgt een gevangeniskapelaan op bezoek die hele andere bedoelingen heeft dan het redden van zijn zieltje.
Excuseer me, dokter Jeanine Raylambert 1997 Een psychiater krijgt een verwarde vrouw op consultatiebezoek die zegt haar minnaar te willen vermoorden.
Goedenavond, Léon Jean Cosmos 1997 Een verzekeringsagent komt bij zijn vriend, een kluizenaar, die zegt een aanrijding te hebben gezien.
De dood van eenentwintig fietsers Pierre Frachet 1997 Bij een machtig zakenman komt een vreemde man om met hem over een chantagezaak te praten.
De medeplichtige Louis Thomas 1997 Een aan lager wal geraakte zakenman bedenkt met zijn vrouw een ingenieus plan om de levensverzekering van de laatste op te strijken.
's Zondags is er snoep Christopher Russell 1997 Twee mensen gaan scheiden en het wordt nog erger als de vrouw een ander ontmoet.