Maxwell Tylden Masters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Mast.)
Maxwell Tylden Masters
Maxwell Tylden Masters
Geboren Canterbury (Engeland), 15 april 1833
Overleden Ealing, 30 mei 1907
Standaardafkorting Mast.
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Maxwell Tylden Masters aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Maxwell Tylden Masters (1833–1907) was een Britse arts en botanicus. Hij studeerde aan King's College London en behaalde in 1862 een Ph.D. aan de medische faculteit van de University of St Andrews in Schotland.

Passiflora morifolia

In 1858 trouwde Masters met Ellen Tress met wie hij vier kinderen kreeg. Van 1855 tot 1868 was hij als botanisch assistent verbonden aan het academisch ziekenhuis van de St George's, University of London. Tegelijkertijd werkte hij vanaf 1856 ook als stadsarts. In 1870 werd hij in de Royal Society opgenomen. Ook was hij lid van de Linnean Society of London.

Masters is bekend geworden als auteur van Vegetable Teratology (1869) alsook veel andere wetenschappelijke artikelen in onder meer The Gardeners' Chronicle. Hij was gespecialiseerd in de familie Passifloraceae. Hij heeft veel passiebloemsoorten voor het eerst beschreven en een naam gegeven, waaronder Passiflora morifolia.