Max Factor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Max Factor (Zduńska Wola[1], 15 september 1872 - Los Angeles, 30 augustus 1938) is een van de bekendste namen in de cosmetica-industrie. Max Factor, geboren in Polen als Maksymilian Faktorowicz, is zijn carrière begonnen als leerling pruikenmaker. Op 20-jarige leeftijd begon hij zijn eigen make-up winkel.

In 1902 vertrok Max Factor met zijn familie naar Saint Louis voor de wereldtentoonstelling van 1904 aldaar. Zij keerden nooit terug naar Polen. In Saint Louis begon hij geïmporteerde cosmetica en haarproducten te verkopen aan lokale acteurs. Zijn lokale bekendheid werd groter en spreidde zich langzaam uit over de gehele filmindustrie. Max Factor besloot in 1909 naar Los Angeles, Hollywood te verhuizen waar hij een baan kreeg bij The Pantages Theatre.

Het was 1914 toen hij make-up perfectioneerde voor films op het witte doek. Met nieuw uitgevonden technieken heeft hij ervoor gezorgd dat acteurs een natuurlijker verschijning in films kregen. In 1927 heeft Max Factor zijn cosmetica op de markt gebracht voor consumenten. Voor die tijd waren er weinig vrouwen die schoonheidsmiddelen gebruikten. Max Factor populariseerde het woord “make-up”.

Externe link[bewerken]