Naar inhoud springen

MediaWiki:Checkuser-summary

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Checkuser bekijkt recente wijzigingen om IP-adressen die een gebruiker heeft gebruikt, te achterhalen of geeft de bewerkings- en gebruikersgegegevens weer voor een IP-adres. Deze gegevens worden slechts een paar maanden bewaard, dus van een gebruiker zonder recente bijdragen zijn geen gegevens beschikbaar. Om prestatieredenen worden niet meer dan 5.000 bewerkingen weergegeven.

Gebruik dit hulpmiddel volgens het vastgestelde beleid, zie m:Checkuser. Verstuur na het uitvoeren van een checkuser de resultaten naar de interne mailinglijst.

Proxy's
Wanneer gebruik wordt gemaakt van een proxy, kunnen gebruikers en bewerkingen van een IP-adres van een client achterhaald worden via XFF-headers door "/xff" achter het IP-adres toe te voegen.
IP-ranges
Het is mogelijk om gegevens van alle gebruikers binnen een bepaalde IPv4 (CIDR 16-32) of IPv6 (CIDR 96-128) op te vragen. Voeg daarvoor /<CIDR> toe aan het IP-adres, bijvoorbeeld 127.0.0.1/16. Deze ranges werken hetzelfde als bij blokkades, zie mw:Help:Range blocks voor uitleg daarover.
Tools