MediaWiki:Protect-text

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Je kunt hier het beveiligingsniveau bekijken en aanpassen voor de pagina $1. Verzeker je ervan dat je handelt naar de richtlijnen voor moderatoren. Een beveiligde pagina moet vermeld worden op Wikipedia:Beveiligde pagina's. Hef je een beveiliging op, meld dat dan ook op die pagina. Zie het logboek beveiligde pagina's voor recentelijk beveiligde pagina's.

Uitleg over het gebruik van de invoervelden vind je op Help:Invoervelden beveiliging.

Je kunt kiezen uit twee beveiligingsniveaus:

  • bewerk - beveiligen tegen bewerken
  • wijzig titel - beveiligen tegen het wijzigen van de titel

In beide selectiemenu's moet je vervolgens aangeven welke groep gebruikers uitgesloten is van het gewenste beveiligingsniveau.

  • (standaard) - iedereen mag de pagina bewerken/hernoemen
  • alleen geregistreerde gebruikers - alleen gebruikers die langer dan 4 dagen geregistreerd zijn mogen de pagina bewerken/hernoemen
  • alleen moderatoren - alleen moderatoren mogen de pagina bewerken/hernoemen

Door het aanvinken van ontkoppel de titelwijzigingsrechten kun je beide beveiligingsniveaus onafhankelijk van elkaar instellen.

Door het instellen van een duur kan je een pagina voor een bepaalde periode beveiligen. De verloopduur kan in het dropdownmenu worden gekozen of er kan met Engelse termen handmatig een verlooptijd worden toegevoegd. Voor het instellen gebruik je Engelse termen zoals bijvoorbeeld 1 hour of 5 days. Daarnaast kan je een specifieke datum opgeven waarop de beveiliging verloopt. Een voorbeeld hiervan is 2 March 2030. Eventueel kan hier nog een tijd aan worden toegevoegd zoals in 2 March 2030 23:00.