MeerRadio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Meerradio)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MeerRadio
Volledige naam MeerRadio
Voormalig VLOH fm. (Vereniging Lokale Omroep Haarlemmermeer)
Slagzin Meer Nieuws, Meer Muziek!
Lancering 7 oktober 2006
Eigenaar Stichting Meeromroep
Nethoofd Annemiek Holkeboer
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Stad Hoofddorp
Uitzendgebied Haarlemmermeer, Haarlem
Frequenties (FM) Ether: 105.5 FM en 106.6 FM, kabel: 89.0 FM, Ziggo: 1917, KPN: 976
[www.meerradio.nl Website]
Portaal  Portaalicoon   Media

MeerRadio is de lokale radio- en nieuwsomroep van de gemeente Haarlemmermeer. Dagelijks zendt MeerRadio muziek van verschillende soorten genres uit, maar ook nieuws, lokale actualiteiten en praatprogramma's. De statutaire naam is Stichting MeerOmroep.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

MeerRadio begon op 7 oktober 2006 met uitzenden vanuit het filiaal van de bibliotheek in Hoofddorp. MeerRadio was de opvolger van het in 2003 opgeheven VLOH f.m. VLOH was van 1983 tot 2003 de publieke lokale omroep voor de gemeente Haarlemmermeer. In 2004 werd door oud-VLOH-medewerker Maurice van Dam de Stichting MEER-omroep opgericht en in 2005 kreeg Haarlemmermeer een nieuwe vergunning van het Commissariaat voor de Media. Sinds het najaar van 2006 zendt MeerRadio radioprogramma's uit.

MeerRadio zendt 24 uur per dag uit en heeft diverse talkshows van 07:00 tot 02:00 in de avond. Tussen die tijden wordt muziek uitgezonden. Om het uur wordt er een ANP-nieuwsuitzending uitgezonden. Ook presenteert MeerRadio regelmatig live op verschillende locaties. Zo staat MeerRadio vaak op wijkfeesten, politieke cafés, MeerJazz en bijzondere gebeurtenissen live uit een tent op locatie uit te zenden en niet uit de studio's in Hoofddorp.

Er wordt veel samengewerkt met andere lokale radiozenders uit omliggende gemeente en de provinciale nieuwszender RTV N-H. Regelmatig doen verslaggevers van MeerRadio verslag in de gemeente Haarlemmermeer voor RTV N-H.

MeerRadio is sinds 2006 gevestigd in Hoofddorp. Eerst werd er uitgezonden vanuit de bibliotheek in Hoofddorp Centrum en sinds 2011 heeft MeerRadio een huurpand met drie radiostudio's, een televisiestudio en een nieuwsredactie aan de Kruisweg in Hoofddorp. Door het verdwijnen van MeerTelevisie is de tv-studio te huur.

Radio presentatrice Marieke Elsinga heeft ook een verleden bij MeerRadio. Daar is ze in 2011 weggegaan omdat ze bij Q-Music ging werken.

Sinds 2017 reikt het station jaarlijks de Zilveren MeerRadio Microfoon uit. Dat is de prijs voor de beste, door scholieren van een basisschool zelf gemaakte nieuwsuitzending in het kader van de workshop Maak Nieuws bij MeerRadio (voor groep 7 en 8 PO). In 2019 werd de prijs overhandigd door Marieke Elsinga en wethouder Marja Ruigrok. MeerRadio heeft ook een workshop voor de klassen 1/2 of 3/4 van het voortgezet onderwijs (Nieuws=Nieuws. Toch!?). De workshops worden, in opdracht van Pier K, respectievelijk Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, en MeerRadio, geproduceerd door Meerdoc.

MeerRadio studio

MeerTelevisie[bewerken | brontekst bewerken]

Van begin 2006 tot 25 maart 2014 zond de MeerOmroep ook uit op televisie. MeerRadio had zijn eigen televisiekanaal, waarop onder andere een lokaal journaal (MeerNieuws), interviewprogramma's en de livestream uit de MeerRadio-studio's werd uitgezonden. Ook de raadsdebatten werden elke donderdagavond live uitgezonden via dit kanaal. Tijdens de verkiezingen werden de lijsttrekkersdebatten en verkiezingsuitslagen live vanuit het raadhuis in Hoofddorp uitgezonden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]