Memru Renjaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Memru Renjaan 2020

Memru Renjaan is een Nederlandse componist, gitarist en producer.

Renjaan kreeg vooral bekendheid als gitarist van Anouk 2007-2009.

Na een paar jaar als sessiemuzikant te spelen besloot Renjaan ook muziek te componeren/ produceren. Zijn eerste single was Louise van Gers Pardoel , en behaalde de platina status in Nederland en Belgie

Ook staat Renjaan bekend om het nummer Parijs dat hij met Kenny B schreef. ( 9 weken nummer 1 Dutchcharts )

Naast zijn medewerking aan Parijs leverde hij tevens zijn bijdrage aan Merry Kissmas van Robbie Williams zijn eerste kerstalbum, Worry no more van Lil Yachty , Azukita van Steve Aoki Daddy Yankee en Elvis Crespo , Jungle van Broederliefde, Jij Bent De Liefde van Guus Meeuwis.

De samenwerking met Robbie Williams kwam tot stand omdat Robbie hem zag tijdens X-Factor UK in London. Renjaan produceerde daar samen met Carlos Vrolijk de backingtracks van de shows.

Renjaan en Vrolijk schreven/ produceerden tevens de single (Cry) van X-Factor UK winnaar Dalton Harris.

Memru begeleidde als muziekproducer meerdere kandidaten bij The voice of Holland in het eerste jaar van Anouk als coach, later ondersteunde hij ook team Ali B met dezelfde rol.

Door zijn samenwerking met Ali B kwamen oa. de singles Ik huil alleen bij jou en Let's Go uit.

In 2016 kreeg het nummer Parijs een Edison voor het beste lied.[1] In 2017 kregen drie liedjes waar Renjaan aan heeft meegewerkt, een Buma Award Nationaal,[2] terwijl een jaar later met twee liedjes werd gewonnen.[3]