Mercury (Marvel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mercury
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning New Mutants (volume 2) #2
Bedenker(s) Nunzio DeFilippis
Christina Weir
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) Cessily Kincaid
Soort Mutant
Lid (geweest) van New X-Men, Hellions
Superkrachten Haar lichaam bestaat geheel uit niet giftig kwik, wat ze op commando van vorm kan laten veranderen.

Mercury (echte naam Cessily Kincaid) is een personage uit de strips van Marvel Comics. Ze is een mutant en een student aan de mutantenschool van Charles Xavier. Ze verscheen voor het eerst in New Mutants (volume 2) #2.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Cessily Kincaid werd geboren en opgevoed in Portland. Toen Cessily’s mutatie zich begon te ontwikkelen dwongen haar ouders haar om binnen te blijven en zo haar mutatie te verbergen. Ze werd uiteindelijk naar Xaviers school gestuurd waar ze vrienden werd met Hellion. Ze werd hier door Emma Frost uitgekozen als een van haar nieuwe Hellions. Hier nam ze ook de naam Mercury aan.

Na de gebeurtenissen uit House of M behielden slechts 27 studenten van de school hun krachten. Cessily was daar ook een van, hoewel ze het liefste haar krachten had verloren zodat haar ouders haar zouden accepteren. De overgebleven studenten worden door Emma Frost in een nieuw team samengebracht als de New X-Men.

Krachten[bewerken | brontekst bewerken]

Mercury's lichaam bestaat geheel uit niet giftig kwik. Ze kan haar lichaam op commando vloeibaar maken en op allerlei manieren veranderen. Mercury is echter nog onervaren in deze gedaanteveranderingen.

Elektriciteit is haar grootste zwakheid, en dit is dan ook al meerder malen tegen haar gebruikt.

Alternatieve versie[bewerken | brontekst bewerken]

In de Hous of M realiteit gecreëerd door Scarlet Witch was Cessily een student aan Karma’s New Mutant Leadership Institute.