Mercury (mailserver)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mercury is een mailserver die onder andere de protocollen SMTP, POP3 en IMAP4 ondersteunt. Ook zit er een Finger- en een POPPass-server in. Mercury Mail Server Transport System (Mercury MTS) is donationware (was freeware voor januari 2007) e-mailserver die door David Harris wordt ontwikkeld. David Harris ontwikkelt ook de e-mail client Pegasus Mail.

Het Ontstaan[bewerken]

Mercury wordt geleverd in twee versies, één draaiend op een computer die Windows als besturingssysteem heeft (genaamd Mercury/32) en die deel uitmaakt van een netwerk en de andere als een set van NetWare Loadable Modules op een Novell NetWare Server, genaamd Mercury/nlm.

Het is mogelijk om Mercury/32 op een computer te gebruiken die op een NetWare netwerk is aangesloten, in plaats van het draaien van de NetWare Versie van Mercury op een NetWare-server. Aangezien de /nlm versie niet verder wordt ontwikkeld heeft deze oplossing thans de voorkeur.

Het doel van Mercury, is externe (internet) en interne mail te ontvangen en het te verdelen aan netwerkgebruikers, en mail van gebruikers te verzamelen en intern en/of extern te versturen. Het wordt vaak samen met Pegasus Mail gebruikt die als e-mailclient via Mercury met de buitenwereld kan communiceren.

De functie van de Pegasus Mail / Mercury/32 combinatie is gelijkwaardig aan de postaspecten van Microsoft Outlook/Microsoft Exchange Server. Vanaf juli 2009 is de meest recente versie 4.72.

SMTP-server/client[bewerken]

In Mercury zit een MercuryE SMTP end-to-end-client, een MercuryC SMTP Relaying-client en een MercuryS SMTP server. Deze kunnen gebruikt worden voor interne mail maar ook om je eigen mailserver op te zetten.

POP3-server[bewerken]

Er is ook een POP3-servermodule.

Externe link[bewerken]