Ministerie van Openbare Werken (Suriname)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ministerie van Openbare Werken
Ministerie van Openbare Werken
Functiehouders
Minister Riad Nurmohamed
Geschiedenis
Opgericht 1 januari 1856
Algemeen
Land Suriname
Adres Jaggernath Lachmonstraat 167, Tammenga, Paramaribo
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Suriname
Politiek

Het ministerie van Openbare Werken, van 2017 tot 2020 van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is een ministerie in het stadsressort Tammenga in Paramaribo, Suriname.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het ministerie voor Openbare Werken kent een historie die begon op 1 januari 1856, toen het Bouwdepartement werd opgericht door de fusie van de civiele en militaire bouwdepartementen. Vijf dagen eerder, op 27 december, werd hiertoe besloten door gouverneur Charles Pierre Schimpf in een gouvernementsresolutie, nummer 1597. De naam van het Bouwdepartement werd daarna meermaals gewijzigd tot het de huidige naam verkreeg.

Tot het pand in 1974 werd verwoest door brand, was het gevestigd aan de Kleine Waterstraat. Vervolgens werd het ministerie ondergebracht in een pand op de hoek van de Waterkant en de Mr. Dr. J.C. de Mirandastraat. In 1982 volgde de verhuizing naar het gebouw aan de Jaggernath Lachmonstraat 167 in het ressort Tammenga.

Tijdens de reshuffling van 2017 werd het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme opgeknipt en kreeg het ministerie van Openbare Werken er de onderdelen Transport en Communicatie bij. Toerisme werd onderdeel van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.[1][2]

Een onderdeel van het ministerie is de Wegenautoriteit.

Ministers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de lijst van ministers Openbare Werken voor een overzicht

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]