Mode Gakuen Cocoon Tower

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mode Gakuen Cocoon Tower
De Mode Gakuen Cocoon Tower gezien vanuit het zuidwesten. van bovenaf gezien is het gebouw zeshoekig, met drie rechte en drie gebogen zijden. Rechtsonder is het ei-vormige bijgebouw zichtbaar.
Plaats Tokio
Land Japan
Bouw voltooid 2006
Opening 2008
Kenmerken
Gebruik Opleidingsinstituut
Bouwstijl Hightech
Hoogte constructie 204 m
Verdiepingen 50
Vloeroppervlak 3541 m²
Partijen
Architect Tange Associates
(en) Skyscraper Center-pagina
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Mode Gakuen Cocoon Tower (Japans: モード学園コクーンタワー; Mōdo Gakuen kokūn tawā) is een 204 meter hoge wolkenkrabber met in totaal 50 verdiepingen in de Japanse hoofdstad Tokio. Het gebouw bevindt zich in de wijk Nishi-Shinjuku van het district Shinjuku.

In het gebouw zijn drie onderwijsinstellingen gevestigd. Waaronder die voor de mode-beroepsopleidingen van ‌Mode Gakuen. Het gebouw is gegroepeerd in delen van drie verdiepingen met steeds drie lounges van drie verdiepingen hoog. Dit is van buitenaf zichtbaar. De lounges kijken in oostelijke, noordwestelijke en zuidwestelijke richting. Onderdeel van het bouwwerk is het naastgelegen eivormige gebouw waarin o.a. winkels gevestigd zijn.

‌Het ontwerp is geselecteerd d.m.v. een internationale ontwerpwedstrijd waar zo'n vijftig bedrijven aan meegedaan hebben. Toen deze wolkenkrabber in 2008 werd geopend was het het op zestien na hoogste gebouw van Tokyo en het op één na hoogste gebouw ter wereld van een onderwijsinstelling. Het bouwwerk was in 2008 de laureaat van de Emporis Skyscraper Award.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]