Nationale Muziek-Academie van Oekraïne - P. I. Tsjaikovski

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nationale Muziek-Academie van de Oekraïne - P. I. Tsjaikovski

Nationale Muziek-Academie van Oekraïne - P. I. Tsjaikovski (Oekraïens: Національна музична академія України імені Петра Чайковського) werd opgericht in Kiev in 1913.

Geschiedenis[bewerken]

Het conservatorium is ontstaan uit de voormalige hogeschool voor muziek van de Russische muziekgezelschap, sectie Kiev. De organisatie van het conservatorium lag in handen van beroemde componisten zoals Sergej Vasiljevitsj Rachmaninov, Aleksandr Konstantinovitsj Glazoenov en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. De eerste directeur was V. Pukhalskij in 1913, gevolgd van Reinhold Glière van 1914 tot 1920. In 1925 volgde een splitsing van de lagere klassen, die in een muziekvakschool uitgezonderd werden. Daarvoor kwamen er de theaterklassen erbij, die benoemd werden naar Mykola Lysenko.

In 1938 werd het conservatorium onderscheiden met de Lenin-orde. In 1940 kreeg het de naam van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Na de verklaring van de onafhankelijkheid heeft de Oekraïense president in 1995 aan het instituut de huidige naam verleend.

Tegenwoordig[bewerken]

Het hoofdgebouw werd in 1955 door de architecten L. Katok and Ya. Krasny gerestaureerd en om een nieuwe concerthal begroot. Het is gelegen aan de Horodetsky straat 1/3 in Kiev.

Bekende professoren en studenten[bewerken]

Externe link[bewerken]