Ned (Pushing Daisies)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Ned
Personage uit Pushing Daisies
Debuut Pie-lette
Bedacht door Bryan Fuller
Gespeeld door Lee Pace
Field Cate (Jonge Ned)
Persoonsinformatie
Bijnaam The Pie Maker
Geslacht Man
Leeftijd 29
Beroep Taartenmaker
Portaal  Portaalicoon   Media

Ned is een personage in de ABC televisieserie Pushing Daisies, gespeeld door Lee Pace.

Ned heeft een unieke magische kracht. Hij kan alles en iedereen wat dood is weer tot leven brengen. Ned werkt als taartenmaker in zijn restaurant The Pie Hole. Hij gebruikt ook zijn krachten om privédetective Emerson Cod te helpen met het oplossen van moorden, door dode mensen tot leven te brengen en zo achter hun doodsoorzaak te komen.

Kracht[bewerken]

Ned heeft de kracht om de dood weer tot leven te brengen met een enkele aanraking, maar er zijn twee voorwaarden:

  • Als hij het herleefde voor een tweede keer aanraakt, zal het voor altijd dood blijven.
  • Als het herleefde persoon, dier of ander organisme langer dan 60 seconden in leven blijft, zal iets of iemand anders in de plaats doodgaan.

Gewoonlijk, gaat alles dood wat gelijkwaardig is; een persoon voor een persoon, een dier voor een dier, of een plant voor een plant.

Jeugd[bewerken]

Ned groeide op in het dorp Coeur d'Coeurs, naast het meisje waar hij een oogje op had genaamd Charlotte Charles, oftewel "Chuck". Ned ontdekte zijn kracht nadat hij zijn hond Digby, die door een vrachtwagen werd overreden, weer tot leven wekte. Later die dag bracht hij ook zijn moeder tot leven, nadat zij plotseling aan een hersenbloeding overleed. Hij kwam er gauw genoeg achter dat zijn kracht gevolgen had, als Chucks vader in ruil daarvoor dood neervalt. Ned ontdekt de andere kant van zijn kracht diezelfde avond wanneer zijn moeder hem een nachtkus geeft en voor de tweede keer doodgaat.