Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut
Istituto Universitario Olandese di Storia dell'Arte (Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut).
Istituto Universitario Olandese di Storia dell'Arte (Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut).
Geschiedenis
Opgericht 1958
Structuur
Directeur Michael Kwakkelstein
Plaats Florence, Italië
Media
Website http://www.niki-florence.org/

Het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut (NIKI) in Florence (Italië) is opgericht in 1958 als onderzoek- en onderwijsinstelling en is met name gericht op de relatie tussen de Italiaanse, Nederlandse en Vlaamse kunst.

Het instituut is gelegen aan de zuidkant van Florence en biedt onderdak aan onderzoekers en studenten, die gebruik kunnen maken van de onderzoeks- en publicatiefaciliteiten en de bibliotheek. Zelf organiseert het instituut lezingen, symposia en tentoonstellingen.

Het instituut wordt beheerd door de Universiteit Utrecht en wordt bestuurd door de bestuurscommissie van de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het buitenland, die bestaat uit de voorzitters van de colleges van bestuur van de zes deelnemende universiteiten. Dit zijn de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit (Amsterdam), de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Leiden, de Radboud Universiteit (Nijmegen) en de Universiteit Utrecht. Een wetenschappelijke adviesraad, gevormd uit stafleden van de participerende universiteiten en vertegenwoordigers van verwante instellingen, helpt bij het vaststellen en het evalueren van het beleid.

Externe links[bewerken]