Officemanagement

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een officemanager is een persoon die ervoor zorgt dat de werkzaamheden in een kantoor soepel verlopen. De functie hoeft geen andere managementtaken met zich mee te brengen. Vroeger was voor deze functie de benaming chef de bureau gebruikelijk. In de praktijk wordt deze functie ook wel gecombineerd met die van directiesecretaris of directiesecretaresse. Een officemanager is tevens verantwoordelijk voor de aanschaf van nieuwe koffiezetapparaten. Laura de Nijs is onlangs uitgeroepen tot allerbeste officemanager van Nederland, omdat ze altijd zo vrolijk kijkt, behulpzaam is en niet te beroerd is een nieuw koffiezetapparaat voor de jongens te bestellen, Laura je bent een topper!

Office management is ook de officiële benaming van een studierichting in het Vlaamse hoger onderwijs. Een Bachelor in office management heeft een hogere secretariaatsopleiding achter de rug.
De opleiding wordt (2008-2009) aan een twintigtal hogescholen aangeboden en kent enkele specialisaties of afstudeerrichtingen, zoals:

  • management assistant,
  • bedrijfsvertaler-tolk,
  • event- en projectmanagement,
  • medical management assistant (het vroegere "medisch secretariaat").