Radio2 Vlaams-Brabant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Omroep Brabant (België))
Radio2 Vlaams-Brabant
Logo
Voormalige namen BRT2 Omroep Brabant
Slagzin Elke dag telt voor 2
Eigenaar VRT
Uitzendgebied
Land Vlag van België België
Uitzendgebied Vlag Vlaams-Brabant Vlaams-Brabant
Frequenties (FM) 93.7 FM
92.4 FM (regio Diest)
88.7 FM (regio Leuven)
Website
Portaal  Portaalicoon   Media
Locatie Het Vinne Zoutleeuw

Radio2 Vlaams-Brabant, voorheen BRT2 Omroep Brabant, is de Vlaams-Brabantse regionale omroep van de Vlaamse radiozender Radio2, een zender van de openbare omroep VRT. De omroep is gevestigd in het Radiohuis in Leuven.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Omroep Brabant startte in 1967 als vijfde regionale omroep van de BRT en vestigde zich in het Flageygebouw in Elsene. Halverwege de jaren 70 verhuisde de BRT grotendeels naar het nieuwe omroepcentrum van de Reyerslaan, maar Omroep Brabant bleef in het Flageygebouw. In 1976 werd Guido Cassiman nethoofd van Omroep Brabant.

Toen halverwege de jaren 90 restauratiewerken werden uitgevoerd aan het Flageygebouw verhuisde de inmiddels Radio 2 Vlaams-Brabant geheten omroep naar het Amerikaans Theater. Guido Cassiman werd in 1997 opgevolgd als nethoofd door Jan Stevens, tot 2002, toen hij nethoofd werd bij Radio2 Limburg. Hij werd er opgevolgd door Annemie Van Winckel, die overkwam van Radio 1. In 2012 trok de VRT definitief weg uit het Amerikaans Theater, en daarmee ook Radio 2 Vlaams-Brabant. De omroep bevindt zich nu in het nieuwe Radiohuis in Leuven. Fien Reekmans was programmaverantwoordelijke tot en met 2018, Luc van Bakel is de huidige programmaverantwoordelijke.

Medewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

  • Presentatoren: Jeroen Guns, Sonny Vanderheyden, Harald Scheerlinck, Lennart Segers en Jana Smeets
  • Nieuwslezers: Bart DeCoster, Thomas Van den Hoof, Lennart Segers, Yasmina El Messaoudi, Kirsten Simons en Harald Scheerlinck
  • Redactie: Kristel Smout, Jeroen Tuytten, Willy Vanthienen, Dirk Vlaeyen.
  • Weerman: Eric Goyvaerts en Hugo Mathues

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]