Overleg:7 februari

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Deze pagina lijdt, zoals ooit ook de Lijst van Veldslagen, aan een oververtegenwoordiging van Amerikaanse(-Engelse) personen. Dat is geen wonder, want deze pagina is rechtstreeks overgenomen van de Engelse Wikipedia. Ik denk dat het overnemen van Engelse Wikipedia-pagina's wat vaker behalve vertalen ook bewerken zou moeten inhouden. Dat betekent op zijn minst het rigoreus schrappen van voor Nederlandse en Vlaamse gebruikers niet interessante namen, en als het even kan het toevoegen van Nederlandse/Vlaamse namen. Mee eens, geachte gebruikers? Fransvannes 11:55 7 feb 2003 (CET)

Zelfs als je die Amerikanen eraf gooit, er zijn maar 365 en 1/4 dagen. Dat is weinig plaats om alle gebeurtenissen van belang, geboorten en overlijdens te plaatsen. Heb daar eigenlijk vanaf het begin al bedenkingen bij gehad. Wat en wie is van voldoende belang om op die lijst te komen? Is het echt van belang om te weten dat een Nazi oorlogsmisdadiger (is dat eigenlijk wel NPOV?, enkel de overwinnaars spreken van "oorlogsmisdagers", anders waren het "helden") overleden is op een bepaalde datum?
Maar de lijsten zijn er nu. Het is zonde om informatie de verwijderen. Wat denk je van bijkomende pagina's te maken daarvoor? Als voorbeeld heb ik lege links geplaatst op 7 februari. Dan kunnen daar de minder belangrijke figuren daarop komen. Giskart


Voor een paar dagen terug (5 februari) heb ik een lijst elders van het web geplukt, en die uitgedunt voor de Nederlandstalige lezer (alle onbekende Football helden etc. eraf gegooid). Kijk even wat je daarvan denkt. Is zoiets al beter? (Ik schreef ook al iets over wie bepaald wie er op de lijst komt en wie niet)
Verdere vraag (nu we toch hier zijn): Is het interessant om ook onderaan de pagina (zoals op de Engelse wiki) een link aan te brengen naar de dag ervoor/erna, en om aan te geven de hoeveelste dag etc. het is? Als deze discussie al eens is gevoerd, excuses. Deadstar 13:11 7 feb 2003 (CET)
PS 5 februari -- maar je ziet door de bomen het bos dan niet meer, de lijst wordt te lang...

Natuurlijk kun je twisten over de zin van deze pagina's, Giskart. Maar dat kan over wel meer pagina's, en dat is over het algemeen weinig vruchtbaar. Maar mijn stelling is wel dat er soms wel degelijk informatie verwijderd moet worden om een zinvolle lijst te krijgen. Een lijst waarin je tussen een brij aan onbekende Amerikanen die enkele echt bekende persoon moet vinden, mist zijn doel. Op 7 februari is Mengele nu juist wel een van die weinigen, net als Mendeleev, Dickens, en Thomas More. De rest kende ik niet. Op de lijst van 5 febuari tref ik ook nogal wat onbekende grootheden aan, maar misschien ben ik geen maatstaf. Fransvannes 13:37 7 feb 2003 (CET)
O ja, links naar gisteren en morgen vind ik ook leuk (wel een klus).

Een vooruit en achteruit link kan nuttig zijn. Wil ik wel doen. Maar wel maar 1x. Dus eerst zien hoe. Bekijk 6, 7 en februari. Enkel onderaan, bovenaan en onderaan (nuttig bij lange pagina's) en onderaan links en rechts. Of iets anders? Er zijn nog dagen genoeg, maak een model.
Woordkeuze; vorige - volgende, vooruit achteruit, de datum voluit, iets anders?
En dan ook direct [[6 februari - geboorten]] en dergelijke aanmaken, zoals op 7 februari? Giskart 14:02 7 feb 2003 (CET)
Heb wat dingetjes geprobeerd op 9/10 februari. Tekst: gisteren/morgen of datum. Ik denk dat het handig is als de link bovenaan ook te zien is, vooral als de pagina erg lang is. De aparte link naar geboortes etc. betekent dat alleen gebeurtenissen op de 'hoofdpagina' blijven staan? Of wil je een soort selecte lijst op de dag zelf zetten, en de rest achter de link? Deadstar 14:52 7 feb 2003 (CET)
De link links en rechts plaatsen is natuurlijker en ook bovenaan is handig. morgen en gisteren is wel leuk. Meestal zal men waarschijnlijk enkel op die dag naar die pagina kijken, maar niet altijd. 1 augustus is dus ook morgen. Als ze gewoon onderaan staan bij de anderen denk ik dat men ze niet gaat zien. Ben voor links en rechts, boven en onder met "gisteren" en "morgen" of het neutrale "vorige" en "volgende".
Die [[6 februari - geboorten]] zouden zijn om de overschot op te zetten. Enkel de meest gekende, belangrijkste op de datumpagina. De rest, om te pagina niet te zwaar te belasten en om ze niet te moeten verwijderen op de sub-pagina. Vermeldingen als "Overleden 7 februari, 1999 Piet Konijn, huisdier van Joop" kan men er natuurlijk direct afgooien. Giskart 15:24 7 feb 2003 (CET)

Ik stem voor "gisteren" en "morgen" (lijkt me duidelijker dan "vorige" en "volgende"), en boven en onderaan. (zie 9 februari) En de link voor geboorten/sterftedata lijkt me prima. Zo maar doen dan? Deadstar

Mij best. Maar wacht nog een paar dagen. (of ik wil het ook wel doen, al ben ik niet zeker wanneer ik tijd ga hebben) Het is een gedoe die aanpassingen en als er dan nog bezwaren komen, zonde. Het is niet dat er haast bij is. Giskart 13:54 10 feb 2003 (CET)