Overleg:ABC-Kanaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik stel voor dit artikel te verwijderen uit de categorie Kanaal in België. Er bestaat niet zoiets als het ABC kanaal, wat uit de inhoud van het artikel trouwens al duidelijk wordt. Boerkevitz 11 sep 2006 20:56 (CEST)

Het begrip bestaat, al is het niet een enkel eenduidig kanaal + het valt onder de het thema van de kanalen in België, en past dus in die categorie. --LimoWreck 23 okt 2006 02:30 (CEST)
Ik heb de inleidende zin wat aangepast zodat niet de indruk bestaat dat het om 1 kanaal gaat. De categorie mag gerust blijven staan. Zonneschijn 23 okt 2006 20:24 (CEST)

Nu nog die laatste zin aanpassen, zijn de jaren 1890 bedoeld of de jaren 1990, ik vermoed het laatste en wat die sluizen betreft vermoed ik dat men verwijst naar de nieuwe sluis te Hingene die rechtstreeks toegang geeft tot de Schelde, maar duidelijk is anders. Ik heb zelf ook wel eens iets over de ABC as gelezen (in mijn oude Jacques albums over de aardrijkskunde van België dacht ik) maar volgens mij was daarmee vooral de toenmalige (+/- 1970) industrie-as bedoeld eerder dan een kanaal. Boerkevitz 23 okt 2006 21:20 (CEST)

De ABC-as is inderdaad de industrie-as langs het ABC-kanaal. Dat van die sluizen moet eens uitgezocht worden. Ik kan je er niet op antwoorden. Zonneschijn 23 okt 2006 21:55 (CEST)
Vooral die industrie-as is inderdaad bekend (althans, dat doet bij mij een belletje rinkelen, als herinnering aan mijn lagere schooltijd)..., en het begrip werd weliswaar gelinkt aan de waterlopen van Noord naar Zuid. De "as" lijkt me idd een iets gekender begrip, maar da's dan ook maar mijn POV overgehouden aan mijn lagere school of lager middelbaar ofziets; maar het begrip van de kanalen bestaat ook alleszins ;-) --LimoWreck 24 okt 2006 00:06 (CEST)