Overleg:ATBM+

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ATBM+ is de aanduiding die de treinapparatuur in de PKBA's (Thalys-treinstellen) aangeeft als ATB+ in gebruik is. De M is van "mode"; als op de treinapparatuur de melding ATBM+ verschijnt staat de treinbeveiliging in de ATB+-mode. Dit ter onderscheid van bijvoorbeeld de buitendienstmode, wat aangegeven wordt met BDM.

Dat ATB+ gepatendeerd is door Alstom zal verdere invoering van ATB+ niet in de weg staan. Alle andere vormen van ATB zijn ook door deze firma ontwikkeld en gepatendeerd. Dat ATB+ waarschijnlijk niet verder ingevoerd zal worden komt eerder door de concurrentie met het het Europese treinbeveiligingssysteem ERTMS/ETCS. De ontwikkeling van dit systeem komt zo langezamerhand in een stadium waarin het grootschalig toegepast kan worden. ERTMS/ETCS zal in heel Europa de standaard worden, is niet gepatendeerd en heeft veel betere specificaties tegen vergelijkbare kosten. ATB+ is een buitenbeentje met beperkte mogelijkheden, slechts gebruikt voor één traject en één materieeltye.

Marten de Vries 30 mei 2007 10:47 (CEST)

Zie overleg bij ATB+. Willem Keijzer

PKBA?[bewerken]

In het artikel wordt een aantal keer PKBA genoemd. Wordt daarmee de Thalys PBKA (Parijs Brussel Keulen Amsterdam, de materieelserie 4300, oftewel de 'bolle' Thalys) bedoeld? Werkt ATBM+ dan niet in de Thalys PBA (Parijs Brussel Amsterdam, de materieelserie 4500, oftewel de 'spitse' Thalys)? Niet erg duidelijk allemaal. Ook ontbreekt in het artikel de betekenis van de letter M in ATBM+. Dh3201 18 mrt 2008 10:25 (CET)